Ticaret Bakanlığı memur alımı için bu bölümlerden mezun olmak yeter! KPSS şartıyla 1500 memur alımı yapılacak
Ticaret Bakanlığı tarafından gelen son bilgilere göre farklı kadrolar olmak üzere tam 1500 memur alımı gerçekleştirilecek kontenjan ve şartlar belirlendi. Ticaret Bakanlığı bünyesindeki eksikliği kapatmak üzere vatandaşların başvurusunu bekliyor. Çeşitli kadrolarda vatandaşlar alım sağlayacak. Bakanlık 657 sayılı devlet memurları kanunu çerçevesinde istihdam edeceği 1500 memur alımını kadrolu memur alımı şeklinde gerçekleştirecek. Ticaret Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından duyurduğu bilgilere göre 1500 kadrolu memur alımı gerçekleştirilecek nokta başvurular ve kontenjan bilgileri açıklandı.
Ticaret Bakanlığı 1500 alım hakkında konuşarak, “Bakanlığımızca 81 ilimizin tamamında görevlendirilmek üzere, ÖSYM aracılığıyla merkezi yerleştirme sistemi ile 1.500 adet kadrolu memur istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, 2023 yılı içerisinde alım sürecini sonuçlandırmayı hedefliyoruz.” dedi.
1500 ALIM YAPILACAK
Ticaret Bakanlığının yayınladığı bilgilere göre gümrük işlerinde ve denetim işlerinde personel alımı yapılacak beklenen ilana göre alımlar büro memuru, gümrük muhafaza memuru ve muayene memuru gibi kadrolardan yapılacağı bekleniyor. Adayların Öncelikle 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesi şartlarını sağlıyor olması bekleniyor. Bu maddeyi sağlayan vatandaşlar başvuru yapabilecek nokta vatandaşlar şimdiden heyecanlandı. 2022 yılında yapılan KPSS'den lisans için P3 ve ön lisans için p93 puan türünden en az 70 puan almış olmak başvuru yapacaklar için özel olarak istenen bir şart. Bu şartın da gerçekleştiren vatandaşlar diğer şartı yaş şartı olarak belirlendi. Muayene memuru için 35 ve muhafaza memur alımı için 30 yaşından büyük olmamak gerekiyor. Büro personeli alımları için ise yaş şartı aranmayacak.
BÜRO MEMURU İÇİN ŞARTLAR
Büro memuru eğitim şartı için nazı kurallar mevcut nokta büro memuru alımları için en az 2 yıllık eğitim veren yüksek okulların ve yönetim ve yönetici asistanlığı, insan kaynakları yönetimi, adalet, dış ticaret, maliye, işletme yönetimi, muhasebe ve vergi uygulamaları, lojistik, bankacılık ve sigortacılık, halkla ilişkiler ve tanıtım, bilgi yönetimi, bilgisayar programcılığı ile bilgi teknolojileri ya da bunlara denkliği/eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak bekleniyor. Söz konusu durumları karşılayan ve bu bölümlere denk gelen veya eşdeğer sayılan bölümlerden mezun olanlar YÖK tarafından onaylanan denklik eş değerlik belgelerini tarayarak başvuru sistemine fotoğraf olarak eklemeliler.
GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURLARI İÇİN ŞARTLAR
Gümrük muhafaza memuru eğitim şartı için de bazı kurallar belirlendi. Bu kurallara göre adayların başvuru için karşılaması gerekiyor. Bilgilere göre en az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret ve finans, finans ve bankacılık, gümrük işletme ile muhasebe ve finans yönetimi bölümlerinden ya da bunlara denkliği/eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak şart koşuldu.
MUAYENE ELEMANLARI ALIMLARI NASIL OLACAK
Muayene memuru eğitim şartları için gerekli olan başvuru şartları ise en az dört yıllık eğitim veren fakülte ve yüksekokulların hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret ve finans, finans ve bankacılık, gümrük işletme ile muhasebe ve finans yönetimi bölümlerinden ya da bunlara denkliği/eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının yukarıda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.