Ticaret Bakanlığı o ilanlar için uyarıda bulundu! Para cezası verilecek

Resmi Gazete'de ikinci el araçların satışlarına ilişkin yayımlanan yeni kararın ardından bazı satıcıların ilanlarda sıfırları attığı görülmüştü. Konu ile ilgili uyarı yapıldı.
Ticaret Bakanlığı o ilanlar için uyarıda bulundu! Para cezası verilecek

Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonucunda ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması ve satılmasının yasaklandığı öğrenildi.

Kararın yayımlanmasının hemen ardından ise bazı satıcılar tarafından ilanlarda 3 sıfırı atarak ilanlara araçların konulduğu görüldü. Satıcılar tarafından yapılmaya başlanan bu hilenin ardından Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir uyarı yazısı yayımlandı.

BAKANLIKTAN UYARI GELDİ!

Konu ile ilgili Ticaret Bakanlığı tarafından gelen yeni karara ilişkin internet sitesinde yer alan ilanlardan sıfırların silinmesine ilişkin, "Düzenlemenin yayımlanmasıyla birlikte, ilan sitelerinde taşıt ilan fiyatlarının sıfır atılarak girildiği veyahut güncellendiği tespit edilmiştir. Ayrıca, bu nitelikteki ilanlara ilişkin sosyal medyada yer alan haberler Bakanlığımıza ulaşmaktadır.

Söz konusu düzenlemeyi dolanmak amacıyla hem tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı hem de gerçeklik taşımayan bu nitelikteki ilanlar da söz konusu ilan kısıtlaması kapsamında değerlendirilecek ve bu ilanları verenler hakkında Bakanlığımızca idari para cezası uygulanabilecektir. Bu kapsamda, Bakanlığımızca, ilan platformlarıyla görüşmeler yapılmış ve ilan girişlerinde üyelerinin bu kısıtlama kapsamında uyarılması ile bu hususta gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulunulmuştur.

Bakanlığımızca otomotiv sektöründe gerçekleşen stokçuluk eylemleri ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele kapsamında, tüketici mağduriyetlerine sebep olan uygulamaları ortadan kaldırmak adına her türlü ilave tedbirin alınmasına devam edilecektir." şeklinde uyarı yapıldı.