Tiryakileri üzecek zam haberi! Tütün grubuna temmuz zammı geliyor

Sigara kullanıcıları son dönemde zam haberleri nedeniyle sıklıkla fiyat takibi yapıyor. Tütün grubuna bu kez temmuz zammı geleceği ifade edilirken söz konusu zamma ilişkin yeni açıklama geldi.
Tiryakileri üzecek zam haberi! Tütün grubuna temmuz zammı geliyor

Ülkemizde zam haberleri birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Zam haberlerinin birbiri ardına geldiği dönemde tütün grubu için bu kez 'Temmuz' ayarı çekileceği öğrenildi. Temmuz zammı için açıklamalar peş peşe gelmeye devam ederken sigaraya gelecek zammın detayları da belli oldu.

5 sigara grubuna 4 Temmuz itibariyle zam gelmesi beklendiğini ifade eden sektör temsilcileri, kanun gereği sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) dikkati çekti.

tiryakileri-uzecek-zam-haberi-tutun-grubuna-temmuz-zammi-geliyor.webp

SİGARAYA ZAM GELİYOR

Ocak ve temmuz aylarında geçmiş 6 aylık üretici enflasyonu yani Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) kadar artırılıyor. Bu altı ayda ÜFE'nin yüzde 20'nin altında olmayacağı ifade edilirken yapılan hesaba göre de sigaranın perakende satışının 60 TL’nin altında kalmayacağı kaydedildi.

tiryakileri-uzecek-zam-haberi-tutun-grubuna-temmuz-zammi-geliyor-4.jpg

Söz konusu hesaplama kapsamında 5 grupta yer alan sigaralara 3 ila 8 TL arasında değişen fiyatlarda zam yapılacağı öngörülüyor. Söz konusu zammın da 6 aylık enflasyon farkının açıklanacağı 4 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacağı bildiriliyor.

tiryakileri-uzecek-zam-haberi-tutun-grubuna-temmuz-zammi-geliyor.jpg

Zammın 4 Temmuz itibariyle netleşmesi beklenirken şu an en ucuz sigaranın da 53 TL'ye satılmasının ardından fiyatların 60 TL'ye kadar çıkması bekleniyor.