TNB Açıkladı! 15 Temmuz Nöbetçi Noter Var Mı, Ankara, İstanbul, İzmir Noterler Açık Mı, Çalışıyor Mu?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile bugün yurt genelinde aziz şehitlerimizi anma törenleri düzenlenecek. Peki, 15 Temmuz 2022 Cuma resmi tatil mi, 15 Temmuz nöbetçi noter var mı, noterler açık mı, bugün çalışıyor mu?
TNB Açıkladı! 15 Temmuz Nöbetçi Noter Var Mı, Ankara, İstanbul, İzmir Noterler Açık Mı, Çalışıyor Mu?

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği arasında imzalanan anlaşma kapsamında Nöbetçi Noter uygulaması hayata geçirilmişti. Böylece noterlerin resmi tatil günleri olan Cumartesi ve Pazar günleri açılması, vatandaşa hizmet sunmaya devam etmesi kararlaştırılmıştı. 

Araya giren pandemi nedeni ile yaklaşık 2 sene boyunca kapalı kalan nöbetçi noterler, pandeminin sona ermesi ve yasakların kaldırılmasının ardından yeniden hizmet vermeye başlamıştı. Peki, 15 Temmuz nöbetçi noter var mı, noterler bugün açık mı, çalışıyor mu, nöbetçi noter var mı, Ankara, İstanbul, İzmir noterler çalışacak mı?

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ, BANKALAR AÇIK MI?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü alınan karar doğrultusunda hain darbe girişimi nedeniyle hayatını kaybeden şehitlerimizin anılması amacı ile resmi tatil olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda 15 Temmuz 2022 Cuma günü de resmi tatil olacak. 

Resmi tatil olması nedeni ile bugün tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile beraber bankalar da kapalı olacak. Hatırlanacağı üzere alınan karar doğrultusunda 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü başlayan Kurban Bayramı tatili, 13 Temmuz 2022 Çarşamba ve 14 Temmuz 2022 Perşembe günü de idari izin kararı alınarak 15 Temmuz 2022 Cuma günü tatili ile bağlanmış ve Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatılmıştı. 

TNB Açıkladı! 15 Temmuz Nöbetçi Noter Var Mı, Ankara, İstanbul, İzmir Noterler Açık Mı, Çalışıyor Mu?

15 TEMMUZ'DA NOTERLER AÇIK MI, 15 TEMMUZ 2022 CUMA GÜNÜ NÖBETÇİ NOTER VAR MI, ÇALIŞIYOR MU?

 Türkiye Noterler Birliği tarafından yayımlanan açıklama ile ne yazık ki 15 Temmuz 2022 Cuma günü resmi tatil olması nedeniyle nöbetçi noterlerin çalışmayacağı ilan edildi. Nöbetçi noter sistemi sadece Cumartesi ve Pazar günü hafta sonu tatili olduğu günlerde hizmet veriyor. Yani resmi tatil günlerinde nöbetçi noter sistemi devreye girmiyor.