Toplu Ulaşımda Tek Kart Dönemi Başlıyor! Test Çalışmaları Başladı, TRKart Yolda

Türkiye'de toplu ulaşımda tek kart dönemine geçiliyor. Tüm illerde ulaşımın tek bir kartla sağlanacağı TRKart için test çalışmaları Haziran ayında başlıyor.
Toplu Ulaşımda Tek Kart Dönemi Başlıyor! Test Çalışmaları Başladı, TRKart Yolda

Türkiye'de toplu taşıma hizmetleri değişiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile, tüm Türkiye'de toplu ulaşımın tek bir karta bağlanması ve bu kartın hem kartlı hem de dijital platformda kullanılabileceği belirtildi.

TOPLU ULAŞIMDA TEK KART DÖNEMİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye Kart (TRKart) Projesi ile 2022 yılının üçüncü çeyreğinde en az bir ilde TRKart kullanımının başlayacağını ve ilk testlerin Haziran ayında Konya'da yapılacağını açıkladı.

Bu kararın alınmasında etkili olan durum ise Konya ve Trabzon'da yaşayan bazı vatandaşların TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuru yaparak toplu ulaşımda tek kart uygulamasına geçilmesini istedi. Dilekçe Komisyonu ise zaten daha önceden başlatılan TR Kart Proje'sinde gelinen aşama için bakanlıktan bilgi talep etti.

22 Mart tarihinde Bakanlık tarafından gönderilen rapor ile, ülke genelinde tüm ulaşım araçlarında kullanılabilecek bir ulusal e-ödeme sisteminin geliştirilmesi ve mahsuplaşma merkezi kurulması için TRKart Projesi'ne ilişkin çalışmaların devam ettiği bildirildi.

KONYA'DAN SONRA SIRA İSTANBUL'DA

TRKart projesi ile tüm Türkiye'nin toplu ulaşımda tek bir kart kullanması ve aynı zamanda bu kartın günümüz teknolojisine de uyarlanmış olacak çeşitli platformlarda kullanılması hedefleniyor.

Söz konusu kart öncelikle Haziran ayında Konya'da denenmeye başlanacak. İstanbul'un trafik sorununu en aza indirgemek için hayata geçirilen Gayrettepe Metro ve Marmaray hatlarında da TRKart uygulamasının Konya'dan hemen sonra başlayacağı belirtiliyor. Ağustos ayında gerekli çalışmalar tamamlanarak TRKart'ın test çalışmalarının tamamlanması bekleniyor.

Emlak365.com