Trabzon'da Parklara Dadanan Hırsızlar Yakayı Ele Verdi

Trabzon'da şehrin en işlek noktalarında dahi parklardan ağaçların etrafına konula Izgaralar çalındı. Durumu fark eden belediye ekipleri polise ihbarda bulundu. Polis ve zabıta ekiplerinin birlikte yürüttüğü çalışma neticesinde çalınan ızgaralar da hırsızlar da bulundu.
Trabzon'da Parklara Dadanan Hırsızlar Yakayı Ele Verdi

Trabzon'da belediye görevlileri parkta görev başındayken oldukça ilginç bir olayla karşılaştı. Ağaçların etrafına dizilen ve çamur oluşumunu engellemeyi amaçlayan demir ızgaralar yerinde yoktu. Durum hemen polise intikal etti. Polis ekipleri zabıta ile birlikte hırsızların peşine düştü. 

Parkta hırsızlık vakasını haber alan polis ekipleri olay yerini inceledi. Etraftaki güvenlik kamerası görüntülerini de değerlendiren polis ekipleri hırsızların yerini belirledi. Belirlenen adrese zabıta ekipleriyle birlikte baskın yapan polis, parklardan çalınan ızgaraları bir evin bahçesinde buldu. Ayrıca hırsızlar da kıskıvrak yakalandı. 

Parklar Hırsızların Yeni Hedefi Oldu

Trabzon'da bulunan 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkları hırsızların yeni hedefi oldu. Belediye her iki parkta da ağaçların etrafına çamur olmaması ve vatandaşların parklarda daha rahat ve temiz ortamda gezmeleri için demir ızgaralar yerleştirdi. Ancak döküm ızgaralar oldukça ağır olduğu için hırsızların iştahını kabarttı.

Hırsızlar gece geç saatlerde parklara gelerek onlarca kilogram ağırlığındaki demir ızgaraları çalarak kayıplara karıştı. Belediyenin parkta gece görevinde olan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri gece geç saatlerde parka geldiğinde bu ilginç manzarayla karşılaştı.

Ağaçların etrafındaki demir ızgaraların yerinde olmadığını fark eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri durumu derhal polise haber veri. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çeşitli incelemelerde bulundu. Ayrıca parkı gören tüm güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, park hırsızlarının eşkalini belirledi. 

Onlarca Kiloluk Izgaraları Taksiyle Taşıdılar

Söz konusu parkın bulunduğu alan şehrin en işlek bölgesi olduğundan gecenin geç saati olmasına karşın hala insanlar bulunuyordu. Ancak pişkin hırsızlar kimseye aldırış etmeden onlarca kilogram ağırlığındaki ızgaraları yerinden söküp götürdü.

Polisin elde ettiği güvenlik kameralarına yansıyan görüntüye göre 2 kişi oldukları belirlenen hırsızlar, çaldıkları demir ızgaraları bir taksiye yükleyerek olay yerinden hızla ayrıldı. Polis ekipleri o taksiciyi de buldu.

Hırsızların adreslerini belirleyen polis ekipleri, zabıta ile birlikte düzenlenen baskınla hem hırsızları yakaladı hem de parktan çalınan demir döküm ızgaraları ele geçirdi. Parktan ızgara çalan hırsızlar ve onlara ızgaraları taşımakta yardım eden taksici gözaltına alındı.