Tren ve Uçakta Maske Takmak Zorunlu mu Sorusuna İki Ayrı Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu taşıma ve hastaneler dışında kalan tüm kapalı alanlarda maske yasağının kaldırıldığını açıkladı. Uçak ve trende maska takma zorunluluğu kalktı mı? İki farklı açıklama...
Tren ve Uçakta Maske Takmak Zorunlu mu Sorusuna İki Ayrı Yanıt

Bilim Kurulu önceki gün son kez toplandı. Toplantıda alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Açıklamalar neticesinde toplu taşıma ve hastaneler hariç tüm kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırıldı. Toplu taşıma ve hastanede de maske takma zorunluluğunun kaldırılması için vaka sayılarının 1.000'in altına düşmesi bekleniyor. Açıklama sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'na bakıl okullarda ve tüm yükseköğretim kurumlarında da yasak kalktı.

Tren ve Uçakta Maske Takmak Zorunlu mu Sorusuna İki Ayrı Yanıt

UÇAK VE TRENDE MASKE YASAĞI KALKTI MI?

Maske yasağının kaldırılmasının ardından uçak ve trenlerde maske kullanımına ilişkin kafalarda soru işareti oluştu. Bu konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan farklı farklı açıklamalar geldi. Bakan Koca, uçaklarda maske takma zorunluluğuna ilişkin sorulan soruya, toplu taşıma ve sağlık kuruluşları dışında kalan alanlarda maske zorunluluğu olmadığının açıklandığını hatırlattı. Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında ise vaka sayısı 1.000'in altına düşene kadar maske yasağının devam edeceğini söyledi ve: "Dolayısıyla bunun içine uçaklar da eğitim de kapalı alanlar olmak üzere tüm kurumlar da girmiş olur" dedi.

Tren ve Uçakta Maske Takmak Zorunlu mu Sorusuna İki Ayrı Yanıt

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ise katıldığı bir televizyon programında ulaşıma ve gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Ulaşım ile alakalı olan bir soruya cevap veren Karaismailoğlu, hızlı trenin bir toplu taşıma aracı olmadığını söyledi. Bu açıklamanın ardından toplu taşıma sayılmayan hızlı trenlerde maske takmak şart mı değil mi sorusu akıllara takıldı.

Emlak365.com