TRT bandrol ücreti hangi ürünlerde artırıldı? Cep telefonu ve bilgisayarlara zam gelecek mi?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında bazı elektronik cihazlarda TRT bandrol ücretinin artırıldığı açıklandı. Buna göre cep telefonundan tablete kadar birçok ürünün bandrol oranları artırıldı.
TRT bandrol ücreti hangi ürünlerde artırıldı? Cep telefonu ve bilgisayarlara zam gelecek mi?

Resmi Gazete'nin 26 Mayıs 2022 tarihli sayısında, TRT kanunu uyarınca bandrole tabi elektronik cihazlardan alınan bandrol oranları artırıldı. '' Türkiye Radyo - Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu Uyarınca Radyo, Televizyon, Video ve Birleşik Cihazlar ile Bunların Dışında Kalan Radyo ve Televizyon Yayınlarını Almaya Yarayan Her Türlü Cihazdan Alınacak Bandrol Ücretlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar '' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TRT bandrol ücreti hangi ürünlerde artırıldı?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, bandrol ücretlerince cep telefonlarında yüzde 10 olan oran yüzde 12'ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8 olan oran yüzde 14'e, bilgisayar ve tablette ise yüzde 2 olan oran yüzde 4'e çıkarıldı.

Elektronik cihazların vergisi artırılırken bu ürünler şöyle sıralanıyor; cep telefonu, akıllı kol saatleri, bilgisayar, tablet, radyolu ya da TV'li ışıldak, radyolu kulaklık, radyolu fotoğraf makinesi, radyolu adım sayar, radyolu kalemler, radyo veya TV'li banyo sistemleri, navigasyon cihazları, radyo ya da TV eklentili koşu bantları, radyo ve TV eklentili buzdolapları, DVD - VCD player ve benzerleri, cep tipi MP3/ MP4 çalar ve benzerleri ev sinema sistemleri, taşıtlarda kullanılmaya mahsus navigasyonlu multimedya cihazları olarak açıklandı.

Cep telefonu ve bilgisayara zam gelecek mi?

TRT bandrol ücretinin artırılması, elektronik cihazlardaki vergi yükünün de artması anlamına geliyor. Günümüzde fiyatları vergiler nedeniyle oldukça pahalı olan cep telefonları ve bilgisayarların, alınan yeni kararla birlikte bir miktar daha zamlanması bekleniyor.