TRT'nin İlk Spikeri Vefat Etti! Aytaç Kardüz Kimdir, Hastalığı Neydi, Neden Vefat Etti?

TRT'nin ilk spikerlerinden olan Aytaç Kardüz, Muğla'nın Bodrum ilçesinde hayatını kaybetti. Aytaç Kardüz kimdir, kaç yaşındaydı, hastalı neydi, neden vefat etti? Haberimizde.
TRT'nin İlk Spikeri Vefat Etti! Aytaç Kardüz Kimdir, Hastalığı Neydi, Neden Vefat Etti?

TRT'nin efsane spikerlerinden olan Aytaç Kardüz Bodrum tatilinde hayatını kaybetti. Kardüz'ün yüzerken kalp krizi geçirdiği ve gece saatlerinde hayatını kaybettiği bilgisi geldi. 1943 Ankara doğumlu olan Aytaç Kardüz, 10 yıldan beri Urla Darüşafaka Yaşlı Bakım Evi'nde kalıyordu. Kardüz'ün uzun yıllar yaşadığı Ankara'da toprağa verileceği öğrenildi.

Gazeteci Uğur Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Üzerimde büyük emeği olan, değerli hocam, TRT'nin efsanevi haber sunucularından Aytaç Kardüz'ü kaybettik. Üzüntümü ifade edecek sözcük bulamıyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

TRT'nin İlk Spikeri Vefat Etti! Aytaç Kardüz Kimdir, Hastalığı Neydi, Neden Vefat Etti?

Spiker Aytaç Kardüz'ün uzun yıllardır yaşadığı Ankara'da toprağa verileceği öğrenilse de cenaze töreninin ne zaman ve nerede düzenleneceğine ilişkin net bir bilgi paylaşılmadı henüz.

AYTAÇ KARDÜZ KİMDİR, NEDEN VEFAT ETTİ?

Türkiye'nin ilk haber spikerlerinden olan Aytaç Kardüz 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bayram ziyareti için gittiği Muğla Bodrum'da vefat eden Kardüz, 30 yıl boyunca TRT'de görev yapmıştı. Aytaç Kardüz'ün cenazesi Bodrum'da bir özel hastanenin morguna kaldırıldı. Deneyimli spikerin Ankara'da defnedileceği öğrenildi.

Aytaç Kardüz, yıllarca TRT'de vazgeçilmez yüz olmuş, sesiyle de haberlere hayat vermişti. Radyo ve televizyon alanında en başarılı spikerlerden biriydi. 1964 yılında TRT'de göreve başlamış ve 30 yıl boyunca da çalışmıştı. Bir çok spikerin eğitim almasında ve yetişmesinde emeği vardır. Aytaç Kardüz, uzun bir aradan sonra TRT Haber'de 15 Temmuz Millet Stüdyosu'nda kamera karşısına geçmiş ve haberleri sunmuştu.