TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer İstifa Mı Etti? İddialara Yanıt Verdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer'in istifa ettiği iddiası son günlerin en çok konuşulan konularından biri oldu. TÜİK Başkanı Dinçer, iddialara yanıt verdi.
TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer İstifa Mı Etti? İddialara Yanıt Verdi

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Sait Erdal Dinçer'in istifa ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarında randevu krizi çıkması nedeniyle bir süredir çok konuşulan Dinçer hakkında iki gazeteci olay bir iddia ortaya attı.

TÜİK BAŞKANI İSTİFA MI ETTİ?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı daha önce, Ankara'da çok önemli bir istifa gerçekleştiğini ve üst makamların zaten bu istifayı istediği için hemen kabul ettiğini söyledi. İstifa eden kişi hakkında isim vermekten kaçınan Altaylı, durumun nasıl açıklanacağını bilmediğini ancak istifanın tamamen gerçek olduğunu dile getirdi.

KAYNAKLARA DOĞRULATTIM DEDİ!

HalkTV yazarı İsmail Saymaz ise kaleme aldığı yazısında, istifa eden kişinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Sait Erdal Dinçer olduğu iddia etti. ''Ankara kulislerini çalkalayan bu iddiayı iki kaynaktan doğrulattım'' diyen Saymaz yazısında, TÜİK Başkanı Dinçer'in istifa ettiğini, bunun nedeninin ise enflasyon oranının yüzde 36 olarak açıklanmasından Beştepe'nin rahatsızlık duyması olarak belirtti.

TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer İstifa Mı Etti? İddialara Yanıt Verdi

TÜİK BAŞKANI İLK KEZ KONUŞTU

Fatih Altaylı ve İsmail Saymaz'ın iddiaları sonrasında TÜİK Başkanı Dinçer sessizliğini bozdu.

Dinçer, enflasyon hesabında 84 milyon kişiye karşı sorumluluğu olduğunun altını çizerek, milyonlarca çalışanın enflasyon oranına göre zam aldığını ve enflasyonu yanlış rakamlarla açıklayarak vatandaşın hakkına girmeyeceğini söyledi.

Kurumda kimsenin bu konuda taviz vermeyeceğini aktaran Dinçer, '' Bu koltukta şimdi ben oturuyorum, yarın başkası oturur, yani başkanın kim olduğunu boşverin '' ifadelerini kullanarak istifasının doğru olabileceği iddialarını güçlendirdi.

İddialar konusunda daha çok enflasyon oranı konusuna takılan Dinçer, istifa edip etmediği konusuna net bir cevap vermedi.