TÜRGEV ve ENSAR Vakıfları CHP Lideri KIlıçdaroğlu'nun İddialarına Yanıt Verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videodaki iddialarına TÜRGEV ve ENSAR vakıflarından yanıt geldi.
TÜRGEV ve ENSAR Vakıfları CHP Lideri KIlıçdaroğlu'nun İddialarına Yanıt Verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bazı iddiaları gündeme getirmişti. Akşam 22.00'de bir video yayınlayarak ifşa edeceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, söylediği saatte Twitter hesabı üzerinden bir video yayınladı ve TÜRGEV ve ENSAR vakıfları üzerinden ABD'ye para kaçırıldığını iddia etti. Videonun ardından TÜRGEV ve ENSAR vakıflarından iddialara yanıt geldi.

İDDİALARI KINIYORUZ

Her iki vakıf tarafından yapılan açıklamada ABD'de bulunan TÜRKEN Vakfı'nın ne olduğu ne iş yaptığı ve yasalardaki yeri hakkında detaylı bilgiler verildi. Açıklamada: "ABD yasalarına göre kurulan ve bu çerçevede faaliyet gösteren TÜRKEN Vakfı, ABD’ye okumak üzere gelen Türk gençlerine barınma ve burs imkanları sunan, attığı her adım şeffaf ve hesap verilebilir, ABD makamları tarafından denetlenen bir eğitim vakfı olarak şimdiden bulunduğu ülkede saygın bir konuma ulaşmıştır" denildi.

TÜRGEV ve ENSAR Vakıfları CHP Lideri KIlıçdaroğlu'nun İddialarına Yanıt Verdi

TAKDİR YÜCE MİLLETİMİZİNDİR

Vakıflara ilişkin bilgilerin isteyen herkes tarafından açık kaynaklar üzerinden elde edilebileceğinin söylendiği açıklamada: "Böylesine büyük ve değerli bir vizyonun eseri olan çalışmaların ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarını gururlandırması gereken bir projenin, yalanlara ve iftira kampanyalarına malzeme yapılarak lekelenmeye çalışılmasının arkasındaki motivasyonu anlamakta güçlük çekiyoruz. Amerikan makamları ile paylaşılmış ve açık kaynaklardan dileyen her vatandaşın ulaşabileceği bilgilerin, gizemli bir hava ile adeta servis edilmesini ve ülkemize dönük bir lekeleme kampanyasının piyonu olunmasını esefle kınıyoruz. Hiçbir yasal ve ahlaki dayanağı olmayan, baştan sona bir FETÖ kumpası görüntüsünü andıran bu akıl ve izan dışı iddiaları cevaplamaya tenezzül etmemiz, iddia sahiplerine biçtiğimiz değerden değil kamuoyuna duyduğumuz saygıdandır. Takdir yüce milletimizindir." denildi.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, saat 22.00'yi işaret etmiş ve bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim demişti. Kıılçdaroğlu'nun açıklamasının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bu iddialara sert çıkmıştı. Kılıçdaroğlu 22.00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili iddialarının konu olduğu videoyu yayınladı.