Türk Karasularında 74 Kaçak Göçmen Yakalandı

Sahil Güvenlik ekipleri 54'ü Çanakkale, 22'si Muğla'nın Bodrum ve Datça ilçelerinde olmak üzere toplamda 74 kaçak göçmen yakaladı. Göçmenlerden Muğla'da yakalananları, Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından Türk karasularına itilerek ölüme terk edildi.
Türk Karasularında 74 Kaçak Göçmen Yakalandı

Türkiye'nin son zamanlarda en büyük problemlerden biri olan kaçak göçmenler umuda yolculuk esnasında yakalandı. Çoğunlukla kaçak yollarla Avrupa'ya giderek hayatını kurtarmaya çalışan düzensiz göçmenlerin umuda yolculuğu ölümle sonuçlanıyor. Sahil Güvenlik ekipleri 74 kişiyi ölümün kıyısından aldı.

Türkiye'de kaçak göçmenlerle alakalı haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Ülkede yaşanan olayların yanı sıra Avrupa'ya kaçarak hayatını kurtarmak isteyen kaçak göçmenlerin yaşadıkları da gündemden düşmüyor. Son olarak Çanakkale ve Muğla'da toplam 74 göçmen, kaçak yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışırken yakalandı. 

Çanakkale'de 52 Kişi Lastik Botta Yakalandı

Sahil Güvenlik ekipleri Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında bir grup kaçak göçmenin bulunduğu bir bota dair istihbarat aldı. Elde edilen istihbaratı değerlendiren ekipler, derhal botun bulunduğu söylenen yere intikal etti. Ekipler karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

İhbar bölgesine giden sahil güvenlik ekipleri, küçük bir lastik botun üzerinde tam 52 kişi olduğunu gördü. Avrupa'ya kaçak yollarla geçip mülteci statüsü almak için yola çıkan kaçak göçmenler, Türk Sahil Güvenlik ekibi tarafından bulunmasa çok büyük ihtimalle yolculuklarını tamamlayamadan batacaktı. Bir lastik botla onca yolu gitmek için umuda giden yolculuk, çok muhtemel hazin bir sonla sonuçlanacaktı. 

Türk Sahil Güvenlik ekipleri, yakalanan kaçak göçmenleri güvenli bir şekilde karaya çıkardı. Küçükkuyu'da bulunan Sahil Güvenlik karakoluna götürülen kaçak göçmenler, buradaki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.

Muğla'da Ölüme Terk Edilmiş 22 Mülteci Bulundu

Çanakkale'de yakalanan göçmenlerin yanı sıra, Muğla'nın Bodrum ve Datça ilçelerinde de kaçak yollarla Yunanistan'a gitmeye çalışan kaçak göçmenler yakalandı. Tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi Bodrum ve Datça'da da yakalanan kaçak göçmenler lastik bot üzerinde belki de günlerce sürecek bir yolculuğa çıktı. 

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri lastik botla Yunanistan'a geçmeye çalışan kaçak göçmenleri fark etti. Fark edilen kaçak göçmenler güvenli bir şekilde karaya çıkartılmak yerine, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Türkiye karasularına itildi.

Çaresizce denizin ortasında mahsur kalan kaçak göçmenler Türk sahil güvenlik ekipleri tarafından fark edildi ve hayata tutundu. Lastik botta bulunan tam 22 kişi Sahil Güvenlik botuna alınarak karaya çıkarıldı.