Türk Kızılay 2022 kurban bedeli ne kadar? Yurt içi yurt dışı kurban bedeli fiyatları

Türk Kızılay 2022 kurban bedelini açıkladı. Yurt içi ve yurt dışı kurban bedeli fiyatları belli olurken kurban bağışlarının nasıl yapılacağına yönelik bilgi de paylaşıldı.
Türk Kızılay 2022 kurban bedeli ne kadar? Yurt içi yurt dışı kurban bedeli fiyatları

Kurban Bayramına kısa bir süre kala kurban fiyatları merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı daha önce bir açıklama yaparak 2022 kurban kesim bedellerini duyurmuştu. Diyanet'in ardından bir açıklama da Türk Kızılay'dan geldi.

Türk Kızılay, 2022 kurban bedellerini açıkladı.

Türk Kızılay 2022 kurban bedeli ne kadar, kaç TL?

Kurban Bayramı bu yıl 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak ve 12 Temmuz Salı günü sona erecek. Dini bayramların ikincisi olan Kurban Bayramı'nda, vatandaşlar kurban ibadetlerini yerine getirirken, kurban kesecek durumda olmayanlara ise çeşitli kurumlar tarafından kurban kesilip dağıtılıyor.

Kurban Bayramlarında dar gelirli aileler için kurban desteğini sürdüren Türk Kızılay, 2022 kurban bedelini açıkladı. Kızılay'dan alınan bilgilere göre, yurt dışı kurban bedeli 1.475 TL, yurt içi kurban bedeli ise 2.475 TL oldu.

Türk Kızılay kurban bağışı nasıl, nereden yapılır 2022?

Kızılay'dan yapılan açıklamada, Kızılay'ın internet sayfası üzerinden Kızılay Mobil Bağış Uygulaması üzerinden, tüm bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları yoluyla, Fast sistemi ile, EFT / Havale yoluyla, yurt içinde 168 / yurt dışında 0090 216 168 11 22 numaralarından, PTT işlem merkezlerinden, Kızılay şubelerinden, Kızılay Genel Merkez Ofisinden kurban vekaletini verilebilmektedir.

Kurban bayramı öncesinde kurban bedellerini açıklayan Türk Kızılay, vatandaşlardan kurban bağışı bekliyor. Yurt içi ve yurt dışı için farklı fiyatlandırmaların geçerli olduğu kurban bedellerinde, yurt içi bedeli 2 bin 475 lira olarak belirlendi.