Türkiye geneli acil kodla uyarı verildi! 2 gün boyunca devam edecek aman dikkat

Hava sıcaklıklarının arttığı bu son dönem için son dakika uyarısı geldi. Artan hava sıcaklıklarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.
Türkiye geneli acil kodla uyarı verildi! 2 gün boyunca devam edecek aman dikkat

Temmuz ayının ortalarına yaklaşmamız ile birlikte hava sıcaklıklarının arttığı bu son günlerde uzmanlar tarafından açıklamalar gelmeye başladı. Konu ile ilgili yapılan son uyarıda özellikle de İstanbul'da yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiğine değinildi. Sıcaklıkların daha da artış göstereceği bu son günlerde vatandaşların güneş çarpması gibi durumlara karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

ÖNLEMLERİN ALINMASI GEREKMEKTEDİR!

Konu ile ilgili uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda özellikle de çalışan kişilerin iş yerlerinin mutlaka belirli bir önlem alarak soğutmaların iyi yapılması gerektiğinden bahsedildi. Bunun yanı sıra da sıcaklıkların 40 derecenin üzerine kadar ilerleyeceği yönünde bilgilendirme yapılarak Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların da dikkate alınması gerektiği ifade edildi.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Osman Erk tarafından yapılan son açıklamada “Sıcaklığın artmasıyla birlikte damarlarda genişleme ve geçirgenlik artışı olur. Perşembe ve takip eden 3 gün boyunca sıvı ve mineral kaybına karşı bol su içilmesi, tansiyon hastalığı yoksa günde bir adet maden suyu tüketilmesini öneriyoruz” şeklinde ifadeler ile vatandaşlar uyarıldı.

METEOROLOJİ'DEN DE UYARI GELDİ!

Sıcak havalar ile ilgili en önemli uyarılardan biri de Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptı. Gelen uyarılarda özellikle de sıcak havalara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade eden MGM resmi internet adresi üzerinden uyarılarını şu şekilde duyurdu;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.07.2023 Salı günü batı kesimlerden başlayarak ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen sıcaklıklar (oC);

Ankara : 31-35

İstanbul : 32-36

İzmir : 36-40

Edirne : 37-41

Çanakkale : 36-39

Muğla : 36-40

Adana : 38-42

Antalya : 37-43

Kayseri : 30-32

Sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerimizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." şeklinde uyarıldı.