Türkiye güne yine depremle uyandı! Hakkari ve Bingöl depremi yaşadı

AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi açıklandı. Yapılan açıklamalarda dün gece Malatya, Hatay ve Sivas'ta yaşanan depremlerin ardından bu seferde Hakkari ve Bingöl güne depremle uyandı!
Türkiye güne yine depremle uyandı! Hakkari ve Bingöl depremi yaşadı

Türkiye güne yine depremle uyandı! Hakkari ve Bingöl depremi yaşadı - 6 Şubat tarihinde asrın felaketini yaşayan Türkiye, Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 şiddetindeki depremle büyük bir yıkım yaşamıştı. 

Deprem merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Malatya, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana ve Kilis illerinde de büyük bir yıkıma neden olmuş, 44 binden fazla vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Depremin yarattığı büyük fay hareketliliği başka depremleri de tetiklerken peş peşe yaşanan depremler panik ve korku yaşanmasına neden olmuştu. 

AFAD DEPREM DAİRESİ SON DAKİKA DUYURDU: HAKKARİ VE BİNGÖL DEPREMİ AÇIKLAMASI!

Yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrası bölgede artçı sarsıntılar tüm hızı ile devam ederken ne yazık ki kırılan fay hattının tetiklediği başka fay hatlarında da deprem hareketliliği başladığı açıklandı. Dün gece Kahramanmaraş, Hatay ve Sivas merkezli depremler peş peşe yaşanırken gece yarısından sonra ise bu seferde Hakkari ve Bingöl depremle sarsıldı. Özellikle de deprem riski yüksek olan Bingöl'de yaşanan deprem büyük panik yaşanmasına neden oldu. 

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile merkez üssü Solhan Bingöl olan 4.4 şiddetindeki deprem sabaha karşı 03:28 sularında meydana geldi. 

Bölgede yaşanan bir diğer deprem ise aat 02:25 sularında Hakkari Şemdinli merkez üslü olarak 4.3 şiddetinde meydana geldi. Deprem Irak'ta da hissedildi. 

Saat 04:12 sularında ise son deprem yine Hatay merkez üslü olarak yaşandı. Depremin şiddeti ise 4.0 olarak duyuruldu.