Türkiye için rekor sıcak uyarısı geldi! 50 derecenin üstüne çıkacak aman dikkat

Hava sıcaklıklarının günden günde arttığı Temmuz ayı için yapılan son uyarı ile birlikte sıcaklığın 50 derecenin de yukarısına çıkacağı öğrenildi.
Türkiye için rekor sıcak uyarısı geldi! 50 derecenin üstüne çıkacak aman dikkat

Temmuz ayına girilmesi ile birlikte hava sıcaklıklarında görülen ani yükselişin ardından 4 Temmuz ve 5 Temmuz günlerinin son yılların en sıcak günlerinden biri olduğu açıklanmıştı. Günden güne artmaya devam eden hava sıcaklıkları ile ilgili merak edilenlerin artması sonucunda ise konuya ilişkin açıklamalar geldi. Uzman isimler tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte hava sıcaklıklarının yakın zaman içerisinde 50 derecenin de yukarısına çıkacağı öğrenildi.

2023 DÜNYANIN YAŞADIĞI EN SICAK SENE OLACAK!

Bugün Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz tarafından hava sıcaklıklarının artışı ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda sıcaklıkların daha da artacağına değinilirken, bu etkilerin ne zaman ve nasıl görülebileceğinden bahsedildi.

"Hepimiz biliyoruz ki Temmuz ayının başı en sıcak günler değildir. Daha Temmuz'un ortası, Ağustos'un başı var sıcak günlerde… Dolayısıyla sıcaklık bundan sonra artmaya devam edecek. Bir de bunun üstüne gittikçe artan El Nino etkisi binecek. Onun için yaklaşık olarak Ağustos ayının ortasına kadar her gün neredeyse yeni bir rekor kırıyor olabiliriz. Bir gün sıcaktır, bir gün biraz daha az sıcaktır. Bu sene içerisinde yaklaşık 10-12 tane daha rekorlu gün yaşayacağımızı bekliyorum. Bu durumda 2023 dünyanın, insanların yaşadığı en sıcak sene olacak"

50 DERECENİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR!

Hava sıcaklıklarının artışı ile ilgili yapılan açıklamada "17.5- 18 dereceye doğru bir şeyler görüyor olmamız çok sürpriz olmaz. Bunun normali 16.6 gibi bir şeydi. Şu anda normalin epey üstündeyiz. Meteorolojik olarak baktığımızda ortalamanın bu kadar üstünde olmak bayağı büyük bir şeydir. Halk olarak baktığımızda yarım derece diyoruz ama ortalamaların bu kadar üstünde olmak hiç hayırlı bir şey değil çünkü bununla beraber uç olaylar artıyor. Türkiye'de bu sene çok büyük ihtimalle en yüksek sıcaklık rekorunu kıracağız. Şimdiye kadar 49.1 derece görmüştük, 50 derecenin üstünü çok rahat göreceğimizi düşünüyorum." ifadeleri ile yakın zamanda havaların daha da ısınacağına işaret edildi.

Bu konuda da vatandaşların gerekli olan önlemlerini ve tedbirlerini almalarının son derece önemli olduğu ifade edildi.