Türkiye kavrulacak, Balkanlardan geliyor! Uzmanlar uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 5 günlük hava durumu tahmin raporuna göre İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde hava sıcaklıkları artacak. Uzmanlar beyin kanaması riskine karşı uyarılarda bulundu.
Türkiye kavrulacak, Balkanlardan geliyor! Uzmanlar uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde hava sıcaklıkları 8 derece artacak. A Haber Muhabiri Mehmet Zeyrek, canlı yayında hava sıcaklıklarının detaylarına ilişkin bilgiler paylaştı. Avrupa'da aşırı sıcak hava dalgasının Balkanlar'a kadar geldiğini belirten Zeyrek, İstanbul'da sıcaklık ve nemin arttığını, rüzgarın neredeyse sıfıra ineceğini ve rekor bir sıcaklık beklenmese de artışların devam edeceğini aktardı. 23-24 Temmuz hafta sonunda da havanın sıcak geçeceği bilgisini paylaştı.

UZMANLARDAN BEYİN KANAMASI UYARISI

Son günlerde artan hava sıcaklıklarına ilişkin açıklamalar yapan uzmanlar da sağlıklı kişileri etkileyen sıcak çarpması, beyin kanaması, kalp krizi gibi hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Sıcak çarpmasına karşı uyarı yapan uzmanlar "Aşırı sıcaklarda vücutta sıvı kaybı arttığı ve elektrolit dengesi bozulduğu için su tüketimi artırılmalıdır. Sağlıklı kişileri bile etkileyen sıcak çarpması, beyin kanaması, kalp krizi gibi birçok hastalığa neden olabilen aşırı sıcaklar, hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları için daha büyük risk oluşturmaktadır. Bu nedenle mümkünse 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamak, çıkanların ise gölgede kalmaya özen göstermeleri gerekir." uyarısında bulundu.

Türkiye kavrulacak, Balkanlardan geliyor! Uzmanlar uyardı

Sıcak havalarda şapka takmak, el, yüz, ense ve kolları su ile serinletmek, vücut ısısını dengelemek için ılık duş yapmak gerektiği vurgulanarak su tüketiminin artırılması, günde 2 buçuk litre su içilmesi gerektiği vurgulandı. Uzmanlara göre susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2- 2 buçuk litre su içilmesi gerekiyor. Spor ve aktiviteler için sabah ve akşam saatlerinin tercih edilmesi, spor için de sıvı alınması gerektiği hatırlatıldı.