Türkiye'de Doğan Suriyeli Sayısı İsyan Ettirdi: Suriye'de Yaşayandan Daha Fazla Suriyeli Olmasına Az Kaldı

Suriyeli tartışması tüm hızı ile devam ederken Türkiye'de doğan Suriyeli sayısı ağızları açık bıraktı. Suriyelilerin doğum oranları yeni tartışmayı da beraberinde getirdi.
Türkiye'de Doğan Suriyeli Sayısı İsyan Ettirdi: Suriye'de Yaşayandan Daha Fazla Suriyeli Olmasına Az Kaldı

Suriye'de başlayan savaşın ardından yoğun bir göç dalgası yaşanırken Avrupalı ülkelerin çok katı bir göçmen politikası uygulaması nedeni ile Türkiye büyük bir kriz ile karşı karşıya kalmıştı. Savaşın oldukça fazla uzaması ve Türkiye'de sunulan rahat koşullardan yararlanmak isteyen Suriyelliler akın akın Türkiye'ye geçmeye başlamıştı.

Yaşanılan yoğun göç dalgasının ardından Türkiye'de yaşayan Suriyeli sayısı da merak konusu olmuş, özellikle de Suriyelilerin yoğun doğum oranı bazı tartışmaları da beraberinde getirmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında illere göre dağılım yaptıklarını ve Suriyeli nüfusunun arttığı illerde artık göçmenlere izin vermediklerini söylemişti.

TÜRKİYE'DE DOĞAN SURİYELİ SAYISI KAÇ 2022?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamasında Türkiye'de istihdam edilen Suriyeli sağlık çalışanı sayısını 4 bin olarak açıklamıştı. Bu rakam beraberinde tartışmaları getirirken Türkiye'de doğan Suriyeli sayısı da tartışmaların üzerine tuz biber ekti. Türkiye'de doğan Suriyeli bebek sayısı 754 bin olarak açıklanırken söz konusu rakam Türkiye'nin 51 şehrinin nüfusunun bile üzerinde olması yeniden tartışma konusu oldu.

Konuyu köşesine taşıyan Sözcü Gazetesi Yazarı Murat Muratoğlu bu rakamın endişe verici olduğunu belirterek sadece kayıt altına alınanların bu rakama ulaştığını, kayıt altına alınmayan bebeklerin eklenmesi ile beraber 15 sene sonrasını düşünemediğini dahi dile getirdi. "Misafirperverlikte bir yere kadar" diyen Muratoğlu Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin sayısının Suriye'de yaşayan Suriyeli sayısını geçmesine ramak kaldığını söyledi.