Türkiye'nin büyük bölümünü sağanak bekliyor! MGM 62 il için sel ve su baskını uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarıda yurdun büyük bir bölümü için sağanak yağış uyarısı yapıldı.
Türkiye'nin büyük bölümünü sağanak bekliyor! MGM 62 il için sel ve su baskını uyarısı yaptı

Son günlerde ülke genelinde yaşanan sağanak yağışların peke çok ile etki etmesi ile birlikte vatandaşların olası bir afet duruma karşı tedbir alabilmesi için Meteoroloji uyarılarda bulundu. Bu uyarılarda pek çok ilde beklenen yağışların olumsuz durumlara yol açabileceği ifade edilerek vatandaşların bir an önce önlemlerini alması gerektiği ifade edildi.

Peş peşe yapılan uyarılarda Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde belirlenen illerde sağanak yağış beklendiği ifade edildi.

METEOROLOJİ UYARILARI PEŞ PEŞE YAPTI!

Konuya ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar şu şekildeydi;

Doğu Akdeniz'de Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"18.06.2023 Pazar günü Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzeyi (Pozantı, Aladağ, Saimbeyli, Tufanbeyli, Feke, Kozan), Kahramanmaraş'ın (Göksun, Andırın, Onikişubat, Türkoğlu) ve Gaziantep'in batısında (Nurdağı, Islahiye) aralıklı ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Ege Bölgesi'nde Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"18.06.2023 Pazar günü İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Sinop, Samsun ve Ordu Çevrelerinde Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"18.06.2023 Pazar akşam saatlerine kadar Sinop'un ve Ordu'nun iç kesimleri ile Samsun çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Marmara'nın Güneyi ve Doğusunda Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların 18.06.2023 Pazar akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Yayımlanan tüm bu uyarılar Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet adresinden yayımlandı.