Twitter Yatırımcıları, Elon Musk'ın 44 Milyar Dolarlık Teklifi Nedeniyle Dava Açtı

Twitter yatırımcıları tarafından Elon Musk'ın şirket için 44 milyar dolarlık teklif vermesi nedeniyle hem Elon Musk'a hem de sosyal medya platformuna dava açtı.
Twitter Yatırımcıları, Elon Musk'ın 44 Milyar Dolarlık Teklifi Nedeniyle Dava Açtı

Elon Musk'ın Twitter için 44 milyar dolarlık teklifi nedeniyle Twitter yatırımcıları tarafından hem Elon Muska'a hem de sosyal medya platformuna dava açtı. Yatırımcılar, Tesla patronunu yanlış beyanları ile piyasa manipülasyonu yapmak ve Twitter'ın San Francisco'daki merkezinde kaos yaratmak ile suçluyor.

Sosyal medya platformu Twitter'ın Elon Musk tarafından satın alınması için teklif verilmesinin ardından şirket yatırımcılarının dava hazırlığında olduğu öğrenildi. Twitter yatırımcıları, milyarder Musk'ın yaptığı 44 milyar dolarlık tekli ele alma konusunda hem sosyal medya platformuna hem de Elon Musk'a dava açıyor.

Twitter Yatırımcıları, Elon Musk'ın 44 Milyar Dolarlık Teklifi Nedeniyle Dava Açtı

Davada, California şirket yasalarının farklı şekillerde ihlal edildiği belirtildi ve Tesla Patronu Musk hakkında "yanlış beyanları ve piyasa manipülasyonu ile Twitter'ın San Francisco'daki merkezinde 'kaos' yarattığı" için "yanlış davranış" iddiasında bulundu. Davada aynı zamanda Musk'ın Twitter'daki hissesinin ve şirketin yönetim kurulu üyesi olma planını ifşa etmeyi geciktirmesi nedeniyle finansal fayda sağladığına da değinildi. Bunların yanı sıra 95 milyondan fazla takipçisi olan ve düzenli bir Twitter kullanıcısı olan Musk tarafından atılan bazı tweet'lerin yanıltıcı olduğu da iddia edildi.

SATIN ALMAK İSTEDİĞİ ŞİRKETİ KÖTÜLÜYOR İDDİASI

Twitter yatırımcılarını temsil eden avukatlardan Frank Bottini, davanın açılma nedenini "satın alma fiyatını yeniden müzakere etmek için 44 milyar dolara satın almak istediği şirketi kötülemeye devam etmesi" olarak açıkladı. San Francisco'da yapılan şikâyetin Musk'ın yasa dışı davranışlarından ötürü sorumlu tutmayı amaçladığını söyledi.