TYP iptal mi oldu, kaldırıldı mı?

İş arayanların en sık müracaat ettiği programların başında gelen TYP ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Toplum Yararına Programların kaldırıldığı açıklandı. İşte detaylar..
TYP iptal mi oldu, kaldırıldı mı?

İşsiz vatandaşlar için İŞKUR üzerinden oluşturulan TYP kaldırıldı. Konuya ilişkin açıklamayı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptı. Yılmaz, yaptığı açıklamasında TYP’nin kaldırıldığını programa sadece afet ve acil durumlar için başvurulacağını söyledi.

TYP KALDIRILDI

İŞKUR üzerinden başvurulan TYP yerine artık İşgücü uyum Programı olacak. İŞKUR’un uygulamış olduğu Toplum Yararına Programlarda genellikle çevre düzenlemesi ve okulların temizliği gibi alanlar iş gücü aranıyordu. Başvuranlar arasından kura yöntemi ile işe alımlar yapılıyordu.

Programa ilişkin Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, TYP’nin kaldırıldığını açıkladı. Peki, İşgücü Uyum Programı nedir?

İŞGÜCÜ UYUM TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yaptığı açıklamasında İşgücü Uyum Programı ile çalışmaya adım atmayı kolaylaştıracaklarını ifade etti. Farklı sektörlerde iş bulma şansını artırmaya yardımcı olacak olan İşgücü Uyum Programı için geçtiğimiz günlerde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Düzenlenen tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katılım sağladı.

İŞ ARAYANLARA TECRÜBE SAĞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamasında sadece bugünün ihtiyaçlarına bakmadıklarını ve işgücü piyasasında köklü değişimler istediklerini ifade etti. Dönüşüm çapında olduğumuzu ve istihdamda arz talep dengesinin sağlanmasına daha fazla önem verdiklerini ifade eden Yılmaz, vatandaşlara bu kapsamda yeni fırsatlar sunulacağının d altını çizdi. Program nezdince yeni fırsatlar sunacak olan işgücü uyum programı, iş arayanların tecrübe kazanmasına da yardımcı olacak.