Ümit Özdağ Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sığınmacı Açıklamasına Tepki Gösterdi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli sığınmacılar ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.
Ümit Özdağ Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sığınmacı Açıklamasına Tepki Gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs 2022 tarihinde yapılan MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'na katıldı. Programda konuşma yapan Erdoğan Suriyeli sığınmacılar konusu başta olmak üzere gündeme ilişkin de açıklamalarda bulundu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sığınmacılar ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

ASLA BU TOPRAKLARDAN KOVMAYACAĞIZ

Sığınmacılara ilişkin açıklama yapan Erdoğan: "Briket evlerde 600-650 evin orada inşa edilmesi sizin attığınız bu güzel adımlar bir tanesidir. Suriye'nin kuzeyinde hedef en az 100 bin briket ev inşa etmek. Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Biz onları asla bu topraklardan kovmayız kovmayacağız. Onları katillerin kucağına atmayacağız." demişti.

ÜMİT ÖZDAĞ SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın suriyeli sığınmacıların asla bu topraklardan kovulmayacağına ilişkin açıklamasına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya paylaşımı ile tepki gösterdi. Özdağ, 'biz gerekirse yollayacağız' diyerek meselenin Ensar olmak değil insanları muhacir etmemek olduğunu, muhacirliğe son verip insanları vatanlarına kavuşturacaklarını, Türkiye'de Suriyeli sığınmacıların ucuz işçi olarak kullanılmasının nasıl ensarlık anlayışı olduğunu sordu.

Ümit Özdağ Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sığınmacı Açıklamasına Tepki Gösterdi

SÜLEYMAN SOYLU VE MELİH GÖKÇEK İLE DE TERS DÜŞMÜŞTÜ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sığınmacılar üzerinden tartışmış, gerginlik tırmanınca da İçişleri Bakanlığı'na gitmiş fakat içeri alınmamıştı. Özdağ'ın bu hareketine tepkiler peş peşe gelmişti. Son olarak da eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile sosyal medya üzerinden tartışmıştı.

Emlak365.com