Ümit Özdağ Suriye Sınırına Mayın Açıklaması Yaptı, Hatay'a Girişi Yasaklandı!

Dün Hatay'a gideceğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında Hatay'a giriş yasağı kararı çıkarıldı. Ümit Özdağ sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.
Ümit Özdağ Suriye Sınırına Mayın Açıklaması Yaptı, Hatay'a Girişi Yasaklandı!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün açıklama yaparak Hatay'a gideceğini açıklamıştı. Özdağ hakkında yasaklama kararı çıkarıldı. Bugün sabah saatlerinde Ümit Özdağ ile beraberindekilerin şehre girmesine izin verilmedi. Özdağ ve ekibi bir benzinlikte bekletilirken sosyal medyadan açıklama geldi.

ÜMİT ÖZDAĞ SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Ümit Özdağ, Hatay'a girişinin yasaklanmasına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Özdağ o paylaşımında “Hatay'a yoldayız. Jandarma ve polis Erzin'de yolu kesmiş. Hatay valiliği 4 gün bütün etkinlikleri iptal etmiş. Zafer Partisi'nin Hatay'a girmesini yasaklamış. 700 bin Suriyelinin yaşadığı Hatay'a Zafer Partisi giremeyecekmiş.” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ Suriye Sınırına Mayın Açıklaması Yaptı, Hatay'a Girişi Yasaklandı!

YASAKLAMA KARARININ GEREKÇESİ AÇIKLANDI

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Hatay Valiliği'ne yazılan yazıda kararın gerekçesine yer verildi. Gerekçede “İnternet üzerindeki sosyal medya paylaşımları ve açık kaynaklar üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde, Twitter sosyal medya paylaşım sitesinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, 26 Haziran 2022 tarihinde Zafer Partisi Adana 1. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan da geri çekileceğiz. Yarın arkadaşlar Hatay’a gidiyorum. Türkiye-Suriye sınırına iktidara geldiğimizde tamamlanmak üzere ilk mayını (sembolik) yerleştireceğiz. Buradan da bütün dünyaya duyuruyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunduğu tespit edilmiştir.” denildi.

Ümit Özdağ Suriye Sınırına Mayın Açıklaması Yaptı, Hatay'a Girişi Yasaklandı!

Zafer Özdağ'ın içinde bulunduğu araç polis ve jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Ekipler Özdağ'ın konuşması ve yapılan paylaşımlara ilişkin halkı kin ve nefrete sevk edebileceği, provakatif eylemlere zemin hazırlayabileceği nedeniyle şehre girişini engelledi.

YASAK KARARI KALDIRILANA KADAR BEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Ümit Özdağ, yasak kararı kaldırılana kadar heyet ile beklemeye devam edeceklerini, 700 bin Suriyelinin olduğu kente Türk parlamenterinin sokulmadığını, bunun Hatay valisinin ayıbı olduğunu söyledi.