Ümit Özdağ'dan günde 200 Suriyeliye Türk vatandaşlığı veriliyor iddiası!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türk vatandaşlığı verilen yabancı sayısına ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu. Özdağ, günde 200 kişiye vatandaşlık verildiğini söyledi.
Ümit Özdağ'dan günde 200 Suriyeliye Türk vatandaşlığı veriliyor iddiası!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, son dönemde mültecilere yönelik yaptığı açıklamalarda gündemdeki yerini koruyor. Özdağ, son olarak mültecilere vatandaşlık verilmesine yönelik şok bir iddia ortaya attı.

Günde 200 mülteciye vatandaşlık veriliyor iddiası!

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün yakınında basın açıklaması yaptı. Vatandaşlık verilen kişilerin isimlerinin Resmi Gazete'de yayımlanması uygulamasının kaldırılmasına sert bir eleştiri yapan Özdağ, vatandaşlık alan kişi sayısının Türk halkından gizlendiğini savundu.

Özdağ, Türkiye genelindeki nüfus müdürlüklerinde mümkün olan en az belgeyle günde 200 kişi için vatandaşlık işleminin yapıldığını iddia ederek, vatandaşlık verilen kişilere Türkiye ile ilgili bütün hakların da verildiğini söyleyerek 'seçim' vurgusu yaptı.

Ümit Özdağ'dan günde 200 Suriyeliye Türk vatandaşlığı veriliyor iddiası!

'' Türkçe bilmeyenlere oy kullandıracaklar ''

Açıklamalarına devam eden Özdağ, yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesinin Türk halkının seçme ve seçilme hakkını kısıtladığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

'' Türkçe bilmeyen, Türk tarihini bilmeyen, Türk kültürünü bilmeyen, Türkiye ile hiçbir manevi ilişkisi olmayan bu insanlar yarın seçimlerde bu ülkenin kaderini değiştirecek şekilde oy kullanacaklar '' dedi.

'' Yanlış çıkarsa özür dileyeceğim ''

Türkiye'ye gelen Suriyeli, Afgan ve diğer yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesini eleştiren Özdağ, bu durumun demokrasiye ve hukuk devletine darbe olduğunu savundu. Özdağ, 2017 yılından bu yana yabancılara verilen Türk vatandaşlığı sayısının Resmi Gazete'de yayımlanmasını şart koşarak, verdiği rakamların birbirini tutmaması halinde tüm Türkiye'den özür dileyeceğini ifade etti.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilen Suriyeli sayısının 200 bin 950 olduğunu açıklamıştı.