Ünlü Avukat Dolandırıcılık Davasında Tutuklandı

Mesleğinden çok sosyal medya paylaşımlarıyla tanınan avukat Elif Akar bir dolandırıcılık operasyonunda tutuklandı. Toplamda 29 ilde eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalarla tespit edilen 212 dolandırıcılık olayına karıştığı belirlenen 106 şüpheliden biri olan avukat Elif Akar, cezaevine gönderildi.
Ünlü Avukat Dolandırıcılık Davasında Tutuklandı

Jandarma ekipleri aylardır sürdürdüğü teknik ve fiziki takip ile elde ettiği bilgi ve belgeler neticesinde tam 29 ilde eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Vatandaşları devre mülk yalanıyla kandıran çetenin toplam 106 üyesinin arasında avukat Elif Akar'ın da bulunduğu öğrenildi.

Sosyal medya paylaşımlarıyla tanınan, 70 binden fazla takipçisi bulunan avukat Elif Akar bir dolandırıcılık davasında tutuklandı. Cezaevine gönderilen Akar'ın daha önce sosyal medya üzerinden insanları dolandırıcılık olaylarına karşı uyardığı paylaşımları ortaya çıktı. 

212 Kişiyi Milyonlarca Lira Dolandırdılar

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Aydın Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dolandırıcı oldukları iddia edilen şahısları teknik ve fiziki takip altına aldı. Aylarca süren teknik ve fiziki takip ile jandarma şüpheliler hakkında birçok suç teşkil eden bilgi ve belgeye ulaştı.

Devre mülk sahiplerini hedef alan dolandırıcılık çetesi, yasal olmayan yollardan bu kişilerin bazı bilgilerini ele geçirdikten harekete geçiyor. Çeşitli otellerde, tuttukları ofislerde veya çete üyesi olduğu belirlenen avukatların bürolarında yeni eleman yetiştirilirken, yetişen elemanlar ise çetenin reklamizasyon adını verdiği işte çalışmaya başlıyordu.

Yabancılara Yüksek Bedelle Satış Vadettiler

Dolandırıcılık şebekesinin yetiştirdiği elemanlar, yasal olmayan yollarda ele geçirdikleri devre mülk sahiplerinin telefon numaralarını arayarak onlara yüksek bedelle satış vadetti. Devre mülkün bulunduğu ile ve dönemine göre fiyat veren çete üyeleri, vatandaşların gözünü yabancılara satış vadiyle boyadı. Son zamanlarda Türk vatandaşlığı almak isteyen yabancıların Türkiye'den fahiş fiyatla gayrimenkul satın alması insanların bu yalana kanmasına yardımcı oldu.

Aradıkları devre mülk sahiplerine satış vadetmelerine rağmen çeşitli bahanelerle para isteyen çete üyeleri, toplamda 212 kişiden 50 ila 600 bin lira arasında para aldı. Bu şekilde yapılan dolandırıcılık sayesinde 342 milyon liradan fazla gelir elde eden çete üyeleri sonunda yakayı ele verdi.

Avukatlar da İşin İçinde

Aylar süren titiz çalışma neticesinde toplanan bilgi ve belgelere dayanarak 15 Ocak tarihinde Jandarma operasyon için düğmeye bastı. Çete üyelerinin 29 farklı ildeki adreslerine eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda 104 kişi yakalanırken, 2 kişi de jandarmaya kendi gelerek teslim oldu.

Şüphelilerin adreslerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan kişiler arasında avukatlar da olduğu belirlendi. O isimlerden biri ise oldukça dikkat çekti. Aynı zamanda bir sosyal medya ünlüsü olan avukat Elif Akar'da dolandırıcılık operasyonu çerçevesinde gözaltına alındı. Akar'ın daha önce sosyal medyadan dolandırıcılara karşı insanları uyardığı ve bu şekilde güven sağladığı ortaya çıktı. 

Ayrıca Elif Akar'ın çeşitli kanallarda televizyon programlarına da katıldığı, çeşitli konularda vatandaşları bilgilendirdiği ve sorularını yanıtladığı da edinilen bilgiler arasında. Akar, sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar ve lüks hayatıyla dikkat çekmekteydi.