Ünlü Doktor Mehmet Öz Türk Vatandaşlığından Çıkıyor! Mehmet Öz Neden Vatandaşlıktan Ayrılıyor?

ABD'de yaşayan ünlü doktor Mehmet Öz, Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıkladı. Ünlü ismin neden böyle bir karar aldığı merak konusu oldu.
Ünlü Doktor Mehmet Öz Türk Vatandaşlığından Çıkıyor! Mehmet Öz Neden Vatandaşlıktan Ayrılıyor?

Yaşamını ABD'de de sürdüren ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıkladı. Ünlü sağlık programı Dr. Oz Show'un da sunucusu olan Mehmet Öz, vatandaşlıktan neden ayrılacağını açıkladı.

MEHMET ÖZ TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN AYRILACAĞINI AÇIKLADI!

Ünlü doktor Mehmet Öz, Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçilerin adayı olarak Senato'ya girmesi halinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını söyledi. Aralık ayında senatör olmak için adaylığını açıklayan Öz, Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçilerin adayı olmak için büyük bir rekabet sürdürüyor.

Dr. Mehmet Öz, seçilmesi durumunda Senato'ya giren ilk Müslüman olarak tarihe geçecek.

RAKİBİ, ASKERLİĞİNİ SORGULAMIŞTI

Adaylık yarışında Mehmet Öz'ün rakibi olan McCormick, Öz'ün neden ABD ordusunda değil de Türk ordusunda askerlik yaptığını sorgulamış ve tartışmaların fitilini ateşlemişti.

Bunun yanı sıra ABD kamuoyunda Öz'ün seçilmesi durumunda bir Türk vatandaşlı olarak nasıl güvenlik brifingi alabileceğine dair konuşmalar da ortaya çıkmıştı. Rakibinin baskısı üzerine Mehmet Öz yeni bir açıklama yaptı.

Ünlü Doktor Mehmet Öz Türk Vatandaşlığından Çıkıyor! Mehmet Öz Neden Vatandaşlıktan Ayrılıyor?

Dr. Mehmet Öz, çifte vatandaşlığının kampanya kapsamında sık sık sorgulandığını, bunun üzerine ailesiyle yaptığı görüşmeler sonucunda senatör seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıkladı. Öz'ün şimdiye kadar Türk vatandaşlığından ayrılmamasının temel nedeninin Alzheimer hastası olan annesinin isteği doğrultusunda olduğu belirtildi.

Annesinin sağlık durumuna ilişkin Türkiye'de herhangi bir karar alması durumunda, yasal bir yetkiye sahip olabilmek için seçilene kadar Türk vatandaşlığında kalacağını söyledi.

Öte yandan senato tarihinde çifte vatandaşlığı olan birinin bulunup bulunmadığına dair bir kayıt bulunmuyor.