Ünlü oryantal Didem'in kiracısıyla başı dertte! Cihangir'de bu fiyata kira görülmedi

Oryantal dansları ile tanınan Didem Kınalı, kiracısı nedeniyle zor günler yaşıyor. Ünlü isim kiracısını mahkemeye verirken ev için alınan kira ise herkesi şoke etti.
Ünlü oryantal Didem'in kiracısıyla başı dertte! Cihangir'de bu fiyata kira görülmedi

İbrahim Tatlıses'in İbo Sow programı sayesinde ünlenen oryantal Didem Kınalı'nın bu sıralar başı kiracısı ile dertte. Cihangir'de yaşadığı iki katlı dubleks evi satın alan Kınalı, içerisinde bulunan kiracı yüzünden zorlu bir süreç yaşıyor. Evin bir katında kalan kiracı evden çıkmak istemeyince, ünlü oryantal konuyu mahkemeye taşıdı. Ayrıca kiracının Cihangir gibi lüks bir semtte ödediği kira ise herkesi şaşkınlığa uğrattı.

Kiracısı evden çıkmıyor!

Cihangir'de oturduğu iki katlı evi satın alan oryantal Didem Kınalı, evin bir katında oturan kiracısı nedeniyle mahkemelik oldu. Dairenin kendi içinde iki bağımsız ve farklı bölümden oluşması sebebiyle, kiracı evin 5 numaralı bağımsız bölümünü kiralamasına rağmen, diğer bağımsız bölüm olan 6 numaralı daireyi de kira sözleşmesine aykırı olarak kullandığı tespit edildi.

Bu durumun üzerine Didem Kınalı, kiracısından 6 numaralı bağımsız bölümü tahliye etmesini istedi. Ancak kiracı bu duruma sert çıkışarak kira bedeli olarak da 2 bin TL ödemeye devam etti. Aldığı yanıt karşısında şaşkına dönen Kınalı, avukatı aracılığı ile İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesinde kira bedelinin yeniden belirlenmesi için dava açtı.

Söz konusu dava dilekçesinde, kiracının kira sözleşmesine aykırı olarak iki daireyi birleştirerek kullandığı ve mülkiyet hakkına müdahalede bulunduğu ifadeleri yer aldı.

Oryantal mağdurum dedi, şok iddia ortaya atıldı

Ünlü isim kiracısının Mayıs ayında kira kontratının bittiğini ancak kiracının iki daireyi birden kullanarak alanını işgal ettiğini söyleyerek kiracısının evden çıkmak için ayrıca para istediğini belirtti. Kendisinin de kira ödediğini ve ev için çektiği banka kredisini ödediğini söyleyen Kınacı, mağdur olduğunu söyledi.

Konu bu şekilde gündeme gelirken şok bir iddia daha ortaya atıldı. Mahkemeye verilen dilekçede, söz konusu kiracının evi üçüncü kişilere günlük kiralayarak kazanç elde ettiği belirtilirken, rayiç kira bedellerinin 10-15 bin TL olduğu Cihangir'de 2 bin TL kiranın olamayacağı ve bu nedenle kiranın 10 bin TL olarak belirlenmesi gerektiği talep edildi.

Emlak365.com