Ünlülerin Tüm Mal Varlıkları Deşifre Edildi! Tapu Personellerine Hapis Şoku!

İstanbul Fatih Tapu Müdürlüğü'nde skandal bir olay yaşandı. Ünlülerin tapu bilgilerini deşifre eden personeller hapis cezasından kaçamadı.
Ünlülerin Tüm Mal Varlıkları Deşifre Edildi! Tapu Personellerine Hapis Şoku!

Aleyna Tilki, Hülya Avşar, Şeyma Subaşı, Serenay Sarıkaya, Serdar Ortaç gibi ünlü isimlerin tapu bilgileri ifşa oldu. İstanbul'da Fatih İlçe Tapu Müdürlüğünde görevli iki personelin, tam 136 ünlü ismin taşınmaz mülklerini sorgulayarak başka kişilerle paylaştığı ortaya çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığınca hazırlanan rapor ile gün yüzüne çıkarılan skandal olayla ilgili suçlular yakalanarak cezaları belirlendi.

ÜNLÜLERE TAPU SKANDALI ŞOKU!

Fatih Tapu Müdürlüğünde görev yapan iki personelin yaptıkları tüm Türkiye'de gündem oldu. Bir ihbar üzerine ortaya çıkan skandal olayda, 136 ünlü ismin tapu bilgilerini yetkisiz bir şekilde sorgulayarak bu bilgileri başkalarıyla paylaşan tapu personelleri yakayı ele verdi.

Yapılan incelemelerde emlakçı ve iş takipçileri tarafından isimleri verilen kişileri sorguladığı öğrenen memurlar hakkında adli süreç başlatıldı.

HÜLYA AVŞAR, SERDAR ORTAÇ, ALEYNA TİLKİ VE DAHA NİCESİ...

Teftiş Kurulu Başkanlığı konuya ilişkin suç işleyen personeller hakkında ön inceleme raporu hazırladı. Raporda iki personelin yetkisi olmadan gayrimenkul ve nüfus bilgilerini sorguladıkları kişilerin sanat dünyasının tanınmış isimleri olduğu oraya çıktı. Listede Aleyna Tilki, Serdar Ortaç, Hülya Avşar, engin Altan Düzyatan, Serenay SArıkaya, İrem Sak, Simge Sağın, Bensu Soral, Burcu Biricik, Mazhar Alanson, Nagehan Alçı, Bade İşçil, Şeyma Subaşı ve Yasmin Erbil gibi isimler yer alıyor.

Ünlülerin Tüm Mal Varlıkları Deşifre Edildi! Tapu Personellerine Hapis Şoku!

AİLELERİNİ İNCELEDİLER

Tapu personellerin söz konusu 43 ünlünün TC kimlik numaralarına erişerek bu kişilerin eş, kardeş, anne, baba gibi bilgilerini sorguladıkları belirlendi. Bu kişilerin sorgulama işlemlerini defalarca yaptıkları ve aynı zamanda Manavgat ve Beşiktaş Tapu Müdürlüğüne erişim sağlayarak daha önce satışı yapılmış gayrimenkullerin bilgilerine de ulaştığı öğrenildi.

CEZALARI BELLİ OLDU

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor ile ortaya çıkan skandalla ilgili iki personel hakkında 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.