Uyarılar Terse Döndü! İşe, Okula Gidecekler Dışarı Çıkacaklar Meteorolojinin Son Raporuna Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunda hava sıcaklıklarına ilişkin beklentileri açıkladı. Bazı şehirlere ise özel uyarılarda bulundu. İşte yeni hava tahmin raporu.
Uyarılar Terse Döndü! İşe, Okula Gidecekler Dışarı Çıkacaklar Meteorolojinin Son Raporuna Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava tahmin raporunu yayımladı. Resmi sitesinden hem bölgesel hemde il il hava tahmininde bulunan kurum, hangi şehirlerin yağışlı hangi şehirlerin açık olacağını ve ülke geneli ortalama sıcaklık değerlerini paylaştı. Bazı kentlerde halen yağışlı hava beklentisi devam ederken bazı şehirlerde ise yaza benzer günler yaşanacağı kaydedildi.

METEOROLOJİDEN BU DEFA SICAKLIK UYARISI

Meteoroloji genel olarak önümüzdeki iki üç gün boyunca hava sıcaklıklarında artış beklediğini kaydetti. Hazırlanan ve paylaşılan raporda hava sıcaklığı ilk olarak doğru bölgelerde artış gösterecek. Salı gününden itibaren yükselmeye başlayacak olan hava sıcaklıkları daha sonra yurt geneline yayılacak.

Meteoroloji sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren tüm yurtta yükseleceğini söyledi. Beklentiler ise 5 derece 10 derece arasında değişen sıcaklıklar olarak açıklandı. Meteoroloji bu döneme ilişkin ayrıca mevsim normallerinin mevsim normallerinin de üzerine çıkacağını tahmin ederek bazı bölgelerde sıcaklık artışlarının 12 dereceye ulaşacağını öngördü.

Bu Hafta Beklenen Sıcaklıklar

Geçtiğimiz hafta kar yağışının etkili olduğu bazı illerde bu hafta içerisinde görülebilecek en yüksek sıcaklıklar "İstanbul'da 21, Ankara'da 25, İzmir'de 26, Antalya'da 27, Trabzon'da 25, Eskişehir'de 25 ve Bolu'da 22" olarak açıklandı.

Vatandaşlara Bir de Uyarı Yapıldı

Kurum tahmin raporunda bir de özel uyarıda bulundu. Özellikle son dönemlerde etkili olan kar yağışları nedeniyle oluşan birikintilerin yükselen sıcak hava dalgasıyla erimeye başlayacağı vurgulandı. Bu kapsamda başta kuzey, iç ve doğu bölgelerde, yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde erimeler olabileceği bu nedenle heyelan, çığ ve su baskını riskleri bulunduğu hatırlatıldı.