Uzman öğretmenlik sınavı sona erdi sınav soruları sosyal medyayı salladı! Sorular zor muydu, kolay mıydı?

Milyonlarca öğretmenin büyük tepki gösterdiği ve iptal edilmesini istediği Uzman Öğretmenlik sınavı bugün yapıldı. Sınav sonuçları kadar sınavda çıkacak sorularda merak ediliyordu. Uzman öğretmenlik sınavı soruları büyük tepki çekti!
Uzman öğretmenlik sınavı sona erdi sınav soruları sosyal medyayı salladı! Sorular zor muydu, kolay mıydı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandığı ilk günden bu yana büyük tepki çeken ve iptal edilmesi talep edilen Uzma Öğretmenlik Sınavı bugün yani 19 Kasım 2022 Cumartesi günü yapıldı. Öğretmenler sınava büyük tepki gösterirken sınav kadar sınavda sorulan sorularda tepkilere neden oldu. 

Sınavdan çıkan öğretmenlerin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda sınavın yaklaşık 35-40 dakika sürdüğü ve soruların çok kolay olduğu dile getirildi. Bazı öğretmenler yaptıkları paylaşımlarda sınavın bir formaliteden ibaret olduğunu, MEB'in daha fazla tepki çekmemek adına bilerek kolay sorular yönelttikleri iddia edildi. 

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAV SORULARI ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI?

Bu sene ilk kez yapılan ve öğretmenlerin büyük tepki gösterdikleri uzman öğretmenlik sınavı sonrasında sınavdan çıkan öğretmenler sorulan sorulara büyük tepki gösterdiler. Sınav sorularının son derece kolay olduğunu belirten öğretmenler yöneltilen soruların kendi zekalarına ve mesleklerine bir hakaret olarak kabul ettiklerini belirterek sosyal medyada sert eleştirilerde bulundular. 

Çok sayıda öğretmen sınavı 35-40 dakika içerisinde tamamladıklarını belirterek soruların bu kadar kolay sorulmasının nedenini MEB'in daha fazla tepkiden çekinmesi olarak gösterdi. Sınav sonrasında gözler sonuçlara çevrildi.