Uzmanlar uyardı gerekmedikçe dışarı çıkmayın! Sıcak hava dalgası yurda doğru geliyor

Hava sıcaklıklarının artmaya başlaması ile birlikte uzmanlar tarafından yapılan uyarılar da artmaya başladı.
Uzmanlar uyardı gerekmedikçe dışarı çıkmayın! Sıcak hava dalgası yurda doğru geliyor

Son dönemde hava sıcaklıklarının artmaya başlaması ile birlikte vatandaşların sıcak havalardan zarar görmemesi açısından yapılan uyarılar da artmaya başladı. Bu uyarılar kapsamında Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklıklarının 5 - 10 derece birden arttığının görüldüğü ifade edildi.

Temmuz ayına girilmeye başlandığı anda hava sıcaklıklarının bir anda artmaya başlamasının ardından en sıcak günlerin yaşanmaya başlandığı öğrenildi. Yaşanacak olan aşırı sıcaklar hakkında merak edilenlerin artmasının ardından konu ile ilgili uyarılar da peş peşe geldi. Güneş çarpması gibi durumlarda mutlaka bir uzmana danışılması gerektiği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da paylaşılmıştı. Tüm bunların yanı sıra özellikle de belirli illerde gerekmedikçe dışarı çıkmayın uyarısı verildi.

SICAK HAVA DALGASI TÜRKİYE'Yİ ETKİLEYECEK!

Konu ile ilgili yapılan açıklamaların arasında hava sıcaklıklarının bir anda 50 derecenin de üzerine çıkmasının beklendiği öğrenildi. Bu durumda da kişilerin kesinlikle gerekmedikçe dışarı çıkmaması gerektiği ifade edildi. özellikle de iş yerlerine gitmek durumunda olan kişiler için bu tür yerlerde soğutma sistemlerinin iyi bir şekilde ayarlanması gerektiğine işaret edildi.

NTV meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan tarafından yapılan açıklamalarda "İstanbul'da sıcaklıklar 37-38 dereceye kadar çıkacak. Çanakkale, Balıkesir, Bursa'da İzmir'de 39, Manisa, Aydın, Denizli hattında 42-43'leri bulacak. Antalya'da 43-44, Adana'da 43 dereceler ölçülecek. Bu dereceleri bekliyoruz. Bunlar gölgedeki sıcaklıklar. Eğer siz güneşteyseniz 55 derece civarı hissedeceksiniz." ifadeleri ile il il uyarılar geldi.

ORMAN YANGINLARINA KARŞI DİKKAT!

Aşırı sıcak bölgelerinde yaz aylarında meydana gelen orman yangınları hakkında konuşan Çalışkan, "Buradaki en önemli durum nem ve rüzgar. Nem çok yüksek değil orta seviyeli. Nemin yüksek olmaması bizim sağlığımız açısından iyi. Nem yüksek olsa durulacak bir hava olmazdı. Ancak nemin düşük olması orman yangını riskini artırıyor. Ege ve Akdeniz bölgesinde orman yangını seviyesi çok yüksek." şeklinde yaptığı açıklamalarda bu konuda da mutlaka önlemlerin alınması gerektiği öğrenildi.

Yaşanan herhangi bir olumsuzluğa karşı mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna başvurunun yapılması, sıcak havaların kalp rahatsızlığı, tansiyon, kronik hastalık gibi risk sahibi kişilerin sağlıkları açısından da son derece önemli olduğu ifade edildi.