Vaka sayıları artar artmaz maskelere zam geldi! 10 TL'ye satılan maskeler 4-5 katına çıktı!

Koronavirüs vaka sayısının artmasıyla birlikte maske kullanımı da yeniden başladı. Bazı fırsatçılar ise 10 TL'ye kadar düşen maskeleri fahiş fiyatlardan satmaya başladı.
Vaka sayıları artar artmaz maskelere zam geldi! 10 TL'ye satılan maskeler 4-5 katına çıktı!

Türkiye’de koronavirüs tehlikesi devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı tarafından tüm covid-19 tedbirleri kaldırılmış ve eski hayata geri dönülmüştü. Bir süre daha vakalarda düşüş görüldü ancak yaz aylarıyla birlikte korona yeniden ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre vakalar 11-17 Temmuz’da bir önceki haftaya göre 100 bin artarak, 226 bin 532’ye çıktı. Koronavirüs nedeniyle de 96 kişi hayatını kaybetti.

Korona beraberinde maske zammını getirdi!

Ülke genelinde artmaya başlayan koronavirüs vakaları nedeniyle raflara kaldırılan maskeler yeniden ortaya çıktı. Bireysel tedbirlerini almaya başlayan vatandaşlar, herhangi bir yasak olmamasına rağmen yeniden maske takmaya başladı.

Salgın döneminde hayatımıza giren ve bir süre ara verdiğimiz maskeler ise koronanın yeniden meydana çıkmasıyla zamlandı. Vaka sayılarının artması, beraberinde maske kullanımını yaygınlaştırırken fırsatçılar ise maske fiyatlarına zam yaptı.

Maske takma zorunluluğunun kaldırılması ardından elde kalan maskeler 10 TL’ye satılıyordu. Ancak stoktaki maskelerin azaldığı ve koronanın yeniden başlaması nedeniyle maske fiyatlarına zam yapıldığı ve 10 TL’ye satılan maskelerin 40 TL’ye satılmaya başladığı öğrenildi. Böylelikle bir süredir ortalıkta olmayan ‘maske fırsatçıları’ yeniden türemiş oldu.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, 11-17 Temmuz haftasında 226 bin 532 kişinin testi pozitif çıktı, 96 kişi hayatını kaybetti ve 124 bin 732 kişi iyileşerek sağlığına kavuştu. Bir önceki hafta 4-10 Temmuz arasında ise 117 bin vaka bulunuyordu. Vaka sayısı, bir haftada tam 100 bin kişi arttı.

Veriler vatandaşları tedirginliğe sürüklerken, kendi bireysel tedbirlerini almaları öneriliyor.