Vali Yerlikaya Dua Ederek Bekleyemeyiz Diyerek İstanbul'u Bekleyen 9 Felaket Riskini Açıkladı

İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) açıklamalarında konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'u bekleyen 9 felaket riskini sıraladı. Yerlikaya, afetlere karşı dua ederek bekleyemeyiz dedi
Vali Yerlikaya Dua Ederek Bekleyemeyiz Diyerek İstanbul'u Bekleyen 9 Felaket Riskini Açıkladı

Önceki gün düzenlenen basın toplantısında İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) açıklandı. Toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanları, kaymakamlar, AFAD ve AKOM yetkilileri ile akademisyenler katılım sağladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, çok sayıda kişinin katılımıyla 102 toplantı ve 2 çalıştay gerçekleştirildiğini açıklarken, çalışmalar neticesinde İstanbul için afet riski oluşturan 9 tehlikenin belirlendiğini ve bunun sonucunda İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nın oluşturulduğu söyledi.

İSTANBUL'U 9 AFET RİSKİ BEKLİYOR!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul için 9 önemli tehlike başlıklarını bir bir sıraladı. Deprem, sel, yangın, endüstriyel kazalar, ulaşım kazaları, heyelan, toprak kayması gibi kütle hareketleri, meteorolojik-iklimsel afetler, göç-nüfus hareketleri ile terör, toplumsal olaylar, çevre kirliliği gibi diğer afetler olarak açıklayan Yerlikaya, abu felaketlere karşı oluşturulması gereken yol haritalarının da belirlendiğini ifade etti.

DUA EDEREK AFETİ BEKLEYEMEYİZ

Vali Yerlikaya, çalıştaylar sonucunda İstanbul için artık kaybedilecek zaman olmadığını söyleyerek, şehri güvenli hale getirmek, afet yönetimini güçlendirmek ve afetlerden etkilenmeyen bir ekonomi kurmak gibi hedefler üzerinde yoğunlaştıklarının altını çizerek, İstanbul'da yılda 260 binlik bir nüfus artışı olduğunu belirtti. Bu artış hızı göz önünde bulundurularak afet için bir an önce önlem alınmasını gerektiğini söyleyerek '' Zama su gibi akıp giderken oturup dua ederek afeti bekleyemeyiz '' dedi.

Haber Kaynağı: emlak365.com