Valilik resmen uyardı! Yıldırım düşme riskine karşı aman dikkat

Ardahan Valiliği tarafından yapılan son uyarı ile birlikte yıldırım düşme riskinin bulunduğu, dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.
Valilik resmen uyardı! Yıldırım düşme riskine karşı aman dikkat

Son günlerde Karadeniz Gölgesi'nde yaşanan yoğun yağışın ardından pek çok ilde sel ve toprak kayması gibi felaketler yaşanmıştı. Bugün Ardahan Valiliği tarafından yapılan son açıklama ile birlikte de şehirde meydana gelebilecek yıldırım düşmesi felaketine karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

VALİLİK UYARIDA BULUNDU!

Ardahan Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan uyarılarda, "Yıldırım düşme riski olan havalarda mümkün oldukça açık alanlarda bulunulmamalı. Ağaç, telefon, elektrik direği ve benzeri yüksek nesnelerden uzak durulmalı. Metal eşyalara temas edilmemeli. Şemsiye, tırpan, radyo anteni gibi sivri metal eşyalar kullanılmamalı. Su üzerinde bulunulmamalı ve derhal karaya çıkılmalı. Açık arazide bulunuluyor ise derhal kapalı alan içerisine girilmeli. Kapalı alan bulunmadığı durumlarda çömelerek ya da çökerek hedef küçültülmeli, asla yatış pozisyonunda durulmamalı. Ormanlık ve ağaçlık alanlardan uzak durulmalı." şeklinde ifadeler ile uyarı yapıldı.