Valilikten uyarı geldi! Fiyat artırımına giden o kişilerin konutları 2 yıl mühürlenecek!

Depremzede vatandaşların evlerinde meydana gelen hasarlar nedeni ile başka illere taşınmaların ardından yapılan bazı açıklamalar sonucunda fırsatçılık yapan ev sahiplerinin kiralarını arttırdığı ifade edildi. Valilikten o kişilere uyarı geldi.
Valilikten uyarı geldi! Fiyat artırımına giden o kişilerin konutları 2 yıl mühürlenecek!

Türkiye'de meydana gelen iki büyük depremin ardından evleri yıkılan ya da hasar gören pek çok depremzede evlerinden ayrılarak başka illere yaşamak için yola çıktı. Fakat diğer illere gitmek istedikleri andan itibaren yapılan açıklamalara göre hem eşyaları taşımak için nakliye firmaları tarafından oldukça yüksek fiyat taleplerinin geldiği hem de ev kiralarının da bir anda yükselmeye başladığı ifade edildi. 

Durum bu şekilde olunca da depremzede vatandaşlar tarafından da uyarılar peş peşe gelmeye başladı. Bu uyarıların yapılmasının ardından da pek çok valilik tarafından ev sahibi ve nakliye firmalarına uyarılar yapılmaya başladı. Yapılan bu uyarılarda konutlarında depremzede vatandaşların ihtiyaçları varken fahiş fiyat artırımına giden ev sahiplerinin konutlarının iki sene kadar mühürleneceğinin açıklanmasının yanı sıra nakliye fiyatları için de sınır getirildi. 

2 SENE MÜHÜRLENECEK! 

Valilikler tarafından alınan bu karar ile birlikte konutların mühürleneceği kararı  “Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde ekipler, kent genelinde kira artışlarının yaşandığına dair ihbarlar üzerine emlak ofislerinde denetleme ve incelemelerde bulundu. Ekipler, 15 emlak ofisinde fiyat denetimi yaptı. Fahiş kira artışında bulunduğu tespit edilen 7 emlak ofisine idari para cezası uygulandı. Yine fahiş fiyatına evlerini kiralayanların evi 2 yıl mühürlenecektir” şeklinde yapılan açıklama ile ev sahiplerine duyuruldu. 

Bu sayede deprem bölgelerinden uzaklaşarak kendilerine yeni bir hayat kurmak isteyen depremzedelerin bu sorunları yaşamaması için önlemlerin bu yönde alındığı duyurulmuş oldu. 

FİYATLARA SINIRLANDIRMA GETİRİLDİ! 

Kira fiyatları için gelen bu önlemlerin yanı sıra nakliye fiyatları için de sınırlandırma getirildiği öğrenildi. Konu hakkında açıklama yaşan Şanlıurfa Valiliği  "İlçe içerisinde ev taşıma ücreti maksimum 6 bin TL, İlçeler arasında maksimum 8 bin TL’dir. Ev taşıma asansör bedeli bin TL olarak sınırlandırılmıştır. Ekiplerimiz, denetimlerini gerçekleştiriyor. Bu düzenleme dışına çıkan firmalara gerekli işlemler uygulanacaktır" şeklinde yaptığı açıklama ile birlikte il içi ya da il dışında depremzede vatandaşların eşyalarını taşımak için fiyat sınırlamasının bu şekilde olduğu öğrenildi. Gündeme gelen bazı haberlere göre bazı nakliyecilerin depremzede vatandaşlardan 40 bin TL'ye kadar ücret istedikleri öğrenilmişti.