Vasıfsız İşçi Bile 4253 Euro Maaş Alacak! Almanya, Danimarka, Fransa, Hollanda Türk İşçi Alımı Başvurusu İçin Aranılan Meslekler

Almanya Türk işçi alımı duyurusu yayımlarken diğer Avrupa ülkeleri de peş peşe duyurularını yayımladı. Danimarka, Fransa, Almanya, Hollanda işçi alımı başvuru şartları neler, maaşlar ne kadar?
Vasıfsız İşçi Bile 4253 Euro Maaş Alacak! Almanya, Danimarka, Fransa, Hollanda Türk İşçi Alımı Başvurusu İçin Aranılan Meslekler

Ekonomik olarak zor günler geçiren kişiler yurt dışı iş ilanlarına yönelirken pek çok Avrupa ülkesi Türk işçi alımı için kapıları bir kere daha açtı. Almanya Türk işçi alımı 2022 duyurusunu yayımlarken ülkesine Türkiye'den işçi alacak olan ülkelerin sayıları arttı. 

Almanya son dönemde artan işçi sıkıntısı nedeni ile bir kere daha zorunlu olarak Türk işçi alımı yapacağını ilan ederken personel alımı için ağırlık kontenjan hakkı Türkiye'ye tanındı. Alman Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu net aylık 45 bin TL maaşla işçi alımı için yeşil ışığı yakarken gelecek işçilere de yatacak ve kalacak yer yine kurum tarafından ayarlanacak. 

ALMANYA İŞÇİ ALIMI 2022! TÜRK İŞÇİ ALIMI YAPILACAK MESLEKLER HANGİLERİ?

Almanya özellikle havalimanlarında yaşanan işçi sorununu çözmek adına personel alımına hız verecek. Türk işçi alımı için öncelik bu nedenle Türkiye'de havalimanında çalışan ve bu konuda mesleki deneyimi olan kişilere verilecek. Özellikle havaalanı yer hizmetleri, check-in, havalimanı güvenliği ve bavul taşıma bölümlerinde mesleki deneyimi olan Türkler hemen işe alınacak. Almanya'da saatlik asgari ücret 14,25 Euro ve aylık ise 2 bin 550 Euro olarak hesaplanacak. Yani aylık 45 bin TL civarı ücret ile Türk işçiler istihdam edilecek. 

Vasıfsız İşçi Bile 4253 Euro Maaş Alacak! Almanya, Danimarka, Fransa, Hollanda Türk İşçi Alımı Başvurusu İçin Aranılan Meslekler

İŞKUR YURT DIŞI İŞ İLANLARI TEMMUZ 2022! HANGİ ÜLKELER TÜRK İŞÇİ ALACAK?

Almanya'nın yanı sıra İŞKUR'da Türk işçi almak isteyen yabancı ülkeler ile iş gücü anlaşması imzalamaya devam ediyor. Almanya ile imzalanan anlaşmalar kapsamında Hollanda, Fransa, İsveç ve Hollanda gibi çok sayıda Avrupa ülkesi personel alımı için atağa geçti. Yine Libya, Kuveyt, Ürdün ve Katar'da Türk işçi alımı için yeni alanlar yayımlamayı sürdürüyor. 

Yurt dışında çalışmak isteyen kişilerden pek çok ülke artık dil şartı bile aramazken özellikle de acil istihdam açığı yaşanan kadrolarda yer alan nitelikli personel hem hiçbir şart aranmadan hemen istihdam ediliyor hem de yüksek maaş yanı sıra aynı zamanda kalacak yer imkanı da sunuluyor. Bu nedenle nitelikli personel alımı ve vasıflı işçi alımı için başvuru yapacak olan kişilerin işe alım şansı daha yüksek.