Vural Savaş hayatını kaybetti! Eski Yargıtay Cumhuriyet başsavcısı kimdir, nereli, kaç yaşında öldü?

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Vural Savaş ne zaman öldü, kaç yaşında hayatını kaybetti, hastalığı neydi?
Vural Savaş hayatını kaybetti! Eski Yargıtay Cumhuriyet başsavcısı kimdir, nereli, kaç yaşında öldü?

28 Şubat sürecinde Refah Partisi, daha sonra Fazilet Partisi’nin kapatma davasını açan savcı olarak anılan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Ankara'da hayatını kaybetti. Yaşadığı sağlık sorunları nedeni ile bir süredir Ankara'da tedavi gören Savaş'ın bugün yaşam mücadelesini kaybettiği açıklandı. 

Özellikle de 28 Şubat sürecinde açmış olduğu kapatma davası nedeni ile adı sık sık basında yer alan Vural Savaş Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli hukuk insanları arasında gösteriliyordu. Yargıtay Cumhuriyet başsavcısı olarak hizmet veren Savaş sonrasında Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı olarak ilan edilmişti. 

VURAL SAVAŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

21 Ağustos 1938 Antalya doğumlu olan Vural Savaş 1969 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 

1987 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Vural Savaş 17 Ocak 1997’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaya başlamıştı. 

19 Ocak 2001 tarihinde ise kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır. 

4 Ciltlik “Türk Ceza Kanununun Yorumu”, 2 Ciltlik “Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun Yorumu” adlı ortak eserlerinin yanı sıra “İrtica ve Şeriata Karşı Militan Demokrasi”nin de aralarında bulunduğu birçok kitabın yazarlığını üstlenmiştir. 

Emekli olduktan sonra DSP'ye katılmış, 28 Eylül 2013 tarihinde ise CHP üyesi olmuştur. 

15 Şubat 2023 tarihinde Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını yitirmiş olup 85 yaşında vefat etmiştir.