WhatsApp'tan Kullanıcıları Sevindirecek Güncelleme Haberi!

Dünya genelinde en çok kullanıcısı olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarını sevindirecek yeni bir güncelleme haberini duyurdu. Mesajlara emoji ile tepki verme özelliğinin kapsamı genişletiliyor, emojilerin sayısı artırılacak.
WhatsApp'tan Kullanıcıları Sevindirecek Güncelleme Haberi!

Geçtiğimiz yıl Mark Zuckerberg tarafından gerçekleştirilen etkinlik ile Facebook, WhatsApp ve Instagram Meta'ya bağlandı. Meta bünyesinde bulunan WhatsApp, kullanıcılarını sevindirecek yeni bir güncelleme haberini duyurdu. Açıklamada mesajlara verilen 6 tepkinin sayısının artırılacağı bilgisi paylaşıldı.

CEO'su Mark Zuckerberg olan ve Meta bünyesinde bulunan WhatsApp, geçtiğimiz şubat ayında mesajlara emoji-tepki ile cevap verme özelliğini getirdi. Bu özelliğinin ardından anlık mesajlaşma uygulaması, Windows 11 ve 10 sürümlerinin Beta programına kayıtlı kişiler ile hızlandırılmış emoji özelliğinin test çalışmalarına başlamıştı. Ardından mesajlara emoji ile yanıt verme özelliğini Android ve İOS işletim sistemlerine getiren WhatsApp, kullanıcılardan olumlu geri dönüşler aldı. Ancak kullanıcılar emojilerin sayısının sınırlı olmasından şikayetçiydi. Bugüne kadar mesajları yanıtlamada bazı emojilerin kullanılmasına izin veriliyordu sadece.

WhatsApp'tan Kullanıcıları Sevindirecek Güncelleme Haberi!

WHATSAPP MESAJ TEPKİLERİNİ GENİŞLETİYOR

WhatsApp'tan yapılan açıklama ile mesajlara tepki verme özelliğinde kullanılan tepkiler genişletiliyor. Yeni güncelleme ile kullanıcılar gönderilen mesajlara istedikleri emoji ile tepki verebilecek. Daha önceki gibi izlenecek yol ile istenilen emoji ile mesaja tepki verilebilecek. Mesaja tepki verebilmek için iletiye uzun süre basıldıktan sonra ekrana gelen tepkilerden biri gönderilebiliyor. Son güncellemenin ardından emojilerin yanında + ifadesi çıkacak ve istenilen emoji kullanılabilecek.

Mevcut durumda WhatsApp emoji ile tepki verme özelliğinde 6 emoji seçeneği bulunuyor. Kullanıcılar ekrana gelen emojiler içerisinden hangisini isterse ona dokunarak mesajı tepki ile yanıtlayabiliyor.