Xiaomi 4 akıllı telefon modelinin fişini çekti! O cihazlara daha güncelleme gelmeyecek!

Xiaomi markasının bazı akıllı telefon modellerini devre dışı bırakacağı bildirildi. Belirlenen 4 model için bundan sonra güncelleme desteği verilmeyecek.
Xiaomi 4 akıllı telefon modelinin fişini çekti! O cihazlara daha güncelleme gelmeyecek!

Akıllı telefon üreticileri için son günlerde kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Geçtiğimiz ay Google tarafından Android 13 tanıtılmıştı. Akıllı telefon üreticileri de buna dair güncellemeler için yoğun bir mesaiye girdiler. Şirketler yeni sürümü kendi arayüzlerine entegre etmeye çalışıyorlar. Bunun yanında eski cihazlara yazılım desteği verilmemesine dair yeni kararlar alınıyor. Son olarak Xiaomi tarafından güncelleme desteği verilmeyecek akıllı telefonların listesi yenilendi. Firmanın yenilediği listeye göre 4 akıllı telefon modeline daha güncelleme yapılmayacak.

AKILLI TELEFON PİYASASININ EN BÜYÜK SORUNU!

Akıllı telefon piyasası tamamen tüketim üzerine inşa edildi. Bu da tüketicilerin tercihlerinde belirleyici oluyor. Bazı firmalar eski tarihli üretimlerde bulunan modellere yazılım desteği vermeyi tercih etmiyorlar. Bu cihazlar da uzun yıllar kullanılamıyor. Hatta bazı firmalar bunu bir şirket politikası haline getirdiler. Bu firmalar çok iyi telefon üretiyor olsalar da yazılım desteği bir süre sonra kesileceği için pek de tercih edilmiyorlar.

4 AKILLI TELEFONA DAHA GÜNCELLEME GELMEYECEK

Son olarak Xiaomi tarafından 4 akıllı telefonun fişi çekildi. Firma sattığı telefonlara genellikle 2 yılı yazılım desteği vermesi ile biliniyor. Xiaomi’nin resmi internet sitesi üzerinden yazılım desteği kesilen modeller sürekli olarak güncelleniyor. Firma geçtiğimiz ay Mi Note 10, Mi CC 9 Pro ve Redmi Note 8 Pro modelleri için yazılım desteğini sonlandırmıştı. Şimdi ise Xiaomi tarafından Redmi K30, Redmi 8, Redmi 8A ve Redmi K30 5G için de güncelleme yapılmayacağı açıklandı. Bu cihazları kullananlar artık herhangi bir şekilde yazılım desteği imkanı bulamayacaklar.