Yasağın Kalkmasının Ardından Bakan Koca'dan Yeni Maske Açıklaması Geldi

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında kapalı alanda maske takma zorunluluğu kaldırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kullanımına ilişkin yeni bir açıklama yaptı.
Yasağın Kalkmasının Ardından Bakan Koca'dan Yeni Maske Açıklaması Geldi

Geçtiğimiz günlerde yapılan Bilim Kurulu toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaparak kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu. Vaka sayıları 1.000'in altına düşene kadar toplu taşımada ve hastanelerde maske takma zorunluluğu devam edecek. Bunun dışında kalan tüm kapalı alanlarda maske yasağı kalktı. Yasağın kalkmasının ardından bazı görüşmeler için Aydın'a giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske yasağının kaldırılmasına ilişkin açıklamalar yaptı.

Yasağın Kalkmasının Ardından Bakan Koca'dan Yeni Maske Açıklaması Geldi

HATIRLATMA DOZU AÇIKLAMASI
Bundan sonraki sürecin kişisel tedbirler ile ve aşı ile devam edeceğini söyleyen Koca, maske kullanımın gönüllülük esasına göre devam edeceğini, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin korunmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı ve hatırlatma dozuna dikkat çekti. Öksürük, burun akıntısı, halsizlik gibi şikayeti olan kişilerin maske takması gerektiğini, bu konuda hassas olunması gerektiğini söyledi.

VAKA SAYILARI DÜŞTÜ
Vaka sayılarının 2.500'e düştüğünü söyleyen Koca: "Hayatını kaybeden 14 vatandaşımızın tamamı, mevcutta kronik hastalıkları olan ve ileri yaşta hastalarımızdır. Hastanelerimizde yoğun bakımlarda gittikçe hastalarımız azalmakta, Covid servisleri birer, ikişer kapanmaktadır." dedi.

Yasağın Kalkmasının Ardından Bakan Koca'dan Yeni Maske Açıklaması Geldi

BİLİM KURULU YENİDEN TOPLANACAK MI?
Gazetecilerin Bilim Kurulu toplantısı yapılıp yapılmayacağına yönelik sorusunu yanıtlayan Bakan Koca, son toplantının yapıldığını, 27 ay boyunca olağanüstü bir performans sergilendiğini, 110 kişiden oluşan Bilim Kurulu'nun tekrar gerekmesi durumunda yeniden toplanma kararı alabileceğini söyledi. Koronavirüs bilim kurulu dışında farklı hastalıklar için toplanan Bilim Kurulu olduğunu da hatırlattı.

Emlak365.com