Yeni Ankara Müftüsü Hasan Çınar kimdir, kaç yaşında, önceki görevi neydi?

Cumhurbaşkanı kararı ile müftü atamaları gerçekleştirildi. Ankara İl Müftülüğüne atanan Hasan Çınar kimdir, hangi görevdeydi merak konusu oldu. İşte ayrıntılar.
Yeni Ankara Müftüsü Hasan Çınar kimdir, kaç yaşında, önceki görevi neydi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni müftü atamaları yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan müftü atamaları doğrultusunda yeni Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar oldu.

Cumhurbaşkanı kararı ile 1 il müftüsü görevden alınırken, 3 ile yeni müftü atandı ve 7 il müftüsünün ise görev yeri değiştirildi.

Ankara Müftüsü Hasan Çınar kimdir?

Hasan Çınar, 1962 yılında Kars'ta doğmuştur. İlkokul ve İmam Hatip Lise eğitimini Kars'ta tamamladıktan sonra, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1986 yılında mezun olmuştur.

Yine Atatürk ,Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Tefsir dalında yüksek lisansını tamamladı. 2020 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Tefsir Anabilim dalı da Kur'an-ı Kerim'de Evliliğin Sonlandırılması konulu tezi ile doktorasını tamamlamıştır.

1980 yılında başladığı mesleğine, 1981 - 1987 yılları arasında Müezzin Kayyım, İmam-Hatip ve Murakup olarak, 1987 - 1989 yılları arasında da vaiz olarak devam etti.

2002-2005 yılları arasında Ankara'da Kanal A ekranlarında 'Sorun Söyleyelim', 2005 yılından itibaren ise Almanya'dTV5 I)NT kanalında ' Gönül Dostu ', Almanya Köln Türkshow kanalında ise İslam ve İnsan adlı çeşitli televizyon programları yapmıştır.

Hasan Çınar daha önce Afyon - Dinar, Konya Cihanbeyli Ankara Keçiören, İnegöl İçe Müftülüğü, Niğde İl Müftülüğü, Erzurum İl Müftülüğü, Başkanlık Vaizliği ve Adana İl Müftülüğü görevlerinde bulunmuştur. 7 Haziran 2022 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile de Ankara İl Müftülüğüne atanmıştır.