Yeni Çamoluk Otomotiv neden gündem oldu?

Dün akşam gerçekleştirilen Türkiye Tek Yürek yardım kampanyasında pek çok kişi ve kurum tarafından bağışlar yapılarak depremzede vatandaşlar tarafından yardım toplandı. Bu yardımlardan birini gerçekleştiren Yeni Çamoluk Otomotiv ise gündem oldu.
Yeni Çamoluk Otomotiv neden gündem oldu?

11 gün önce yaşanan depremin ardından dün alınan karar ile birlikte 8 kanalda ortak yayın yapıldı. Yapılan bu yayında depremzede vatandaşlarımız için bağış, yardım gecesi düzenlendi. Telefondan ve SMS yolu ile pek çok kişi ve kurum yardımlarına devam ederken geceye damga vuran bazı anlar oldu. Bu anlardan biri de sunucu Acun Ilıcalı ile Yeni Çamoluk Otomotiv arasında geçen diyalog nedeni ile ortaya çıktı. 

Dün akşam ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 ve TV8'in ortak yayınında gerçekleşen pek çok olay sosyal medyada gündem oldu. Bankalar, firmalar ve siyasiler tarafından depremzede vatandaşlar için yardımlar peş peşe gelirken en çok gündeme gelen firma ise bir yanlış anlaşılma sonucunda 50 milyar TL bağış yapan Yeni Çamoluk Otomotiv oldu. 

YENİ ÇAMOLUK OTOMOTİV NEDEN GÜNDEM OLDU? 

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ardından Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis için 8 kanalın anlaşması sonucunda bir yardım gecesi düzenlendi. Canlı yayında telefon bağlantıları ile peş peşe gelen yardımlardan biri de Yeni Çamoluk Otomotiv tarafından gerçekleştirildi. 

Yapılan bu bağışı açıklayan ilahiyatçı Mustafa Karataş, "Kapı komşum Hamit Duras, Yeni Çamoluk Otomotiv 50 milyar TL" şeklinde açıklama yaptı. Sunucu tarafından yapılan 50 bin TL şeklindeki düzeltmenin ardından Karataş "50 milyar TL" ifadeleri ile bağışı tekrarlamasının ardından Yeni Çamoluk Otomotiv kısa sürede gündem oldu. 

TELEFONLARI SUSMADI! 

Sosyal medyada yapılan paylaşımda bir yanlış anlaşılma sonucunda 50 milyar TL bağış yaptığının düşünülmesi ile birlikte Yeni Çamoluk Otomotiv sahibi Hamit Duras'ın telefonlarının susmadığı anlar paylaşıldı. Oldukça samimi olan bu paylaşımda asıl bağışın ise 50 bin TL olduğu açıklandı. 

Konu hakkında AK Partili İBB Meclis üyesi İlyas Duras sosyal medya hesabından "Yanlış anlaşılma sonucu oluşan durumu düzeltme gereği duymaktayız. Yeni Çamoluk Otomotiv adına Hamit DURAS'ın yaptığı bağış miktarı 50 bin liradır" şeklinde yaptığı açıklama ile birlikte de yanlış anlaşılmayı düzeltmiş oldu. Bu anlar sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi.