Yerli Otomobil TOGG İçin Beklenen İlk Seri Üretim ve Ticari Satış Tarihi Açıklandı!

Türkiye'nin en büyük yatırım projeleri arasında yer alan yerli otomobil projesi için merakla beklenen satış tarihi ilan edildi. Yerli otomobil ne zaman satışa çıkacak?
Yerli Otomobil TOGG İçin Beklenen İlk Seri Üretim ve Ticari Satış Tarihi Açıklandı!

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından hazırlanan Kriter Dergisi'nin Şubat ayı sayısına özel açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobil hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Amerika'da düzenlenen CES (Tüketici Elektroniği Fuarı) etkinliğinde büyük ilgi gören yerli otomobil küresel çapta ses getirmişti.

Yerli otomobil konusunda en çok merak edilen konulardan bir tanesi de yerli üretimin banttan ineceği ve yollarla bulaşacağı tarih olarak öne çıkmıştı. Konu hakkında merak edilen soruları yanıtlayan Bakan Varank yerli otomobilin satışa çıkacağı tarihi duyurdu.

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank yapmış olduğu açıklamasında "Homologasyon olarak adlandırılan teknik yeterlilik süreçlerinin de tamamlanmasından sonra doğuştan elektrikli C segmentindeki SUV araç 2023'ün ilk çeyreğinde ticari olarak satışa çıkar" diyerek yerli otomobilin satışa sunulacağı tarih olarak 2023 yılını işaret etti.

Yerli Otomobil TOGG İçin Beklenen İlk Seri Üretim ve Ticari Satış Tarihi Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan "Babayiğit" açıklaması sonrasında kurulan konsorsiyum yerli araç üretimi için ilk düğmeye basmış, Türkiye'nin ilk milli aracının üretimi için gerekli adımlar atılmaya başlanmıştı. TOGG'un fiyatı hakkında açıklama yapan TOGG CEO'su Gürcan Karakaş aynı segment içerinde yer alan diğer elektrikli araçlar ile rekabet etmek amacı ile tüm planlamalarını yaptıklarını, aracın fiyatının diğer rakipleri ile rekabet edecek düzeyde olacağını duyurmuştu. TOGG 2023 yılında banttan inerek satışa sunulurken özellikle ilk etapta belediyelerin ve resmi kurumların makam aracı olarak alım yapması bekleniyor.