Yılbaşında kar tatili yapmak isteyenler için cazip rotalar!

Yılbaşında mevsime uygun bir tatil geçirmek isteyenler araştırmalarını hızlandırdılar. Bu yılbaşından en gözde tatil rotaları nereler?
Yılbaşında kar tatili yapmak isteyenler için cazip rotalar!

Yılbaşını evlerinde geçirmek istemeyenler hafta sonunun da tatile katılmasıyla beraber tatil planı yapmaya başladılar. Bu yılbaşında mevsime uygun tatil rotaları merak ediliyor. Özellikle yılbaşında kar tatili yapmak isteyenler için bazı rotalar ön plana çıkıyor. Yılbaşını kar ile karşılamak isteyenler için bu tatil yerleri merak konusu oldu.

İstanbul’da yaşayan ama yılbaşında kar tatili yapanlar için bazı merkezler çok daha cazip oluyor. Yolda uzun süre geçirip tatil süresini kısaltmak istemeyenler İstanbul’a yakın rotaları tercih ediyorlar. Bunun için de Uludağ, Abant, Sapanca ve Kartepe çok önemli tatil rotaları haline geldiler. Hatta bu merkezlerdeki turistik tesislerde rezervasyonların dolmak üzere olduğu bildirildi.

ULUDAĞ EN ÖNEMLİ MERKEZ

Türkiye’de kar tatili denilince akla gelen ilk merkez Uludağ oluyor. İstanbul’dan çok kısa bir sürede ulaşılabilen Uludağ yine bu yılbaşında çok yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayacak. Uludağ’a gidenler hem yılbaşı eğlencesi organizasyonlarına katılabilecekler hem de kayak yaparak kendilerini rahatlatma yolunu tercih edebilecekler. Ayrıca Bursa gibi tarihi bir kenti ziyaret etme imkanı bulunması da Uludağ’ı oldukça cazip hale getiriyor.

ALTERNATİF MERKEZ KARTALKAYA!

Kar tatili isteyenler ve Uludağ’ı tercih etmeyenler için Kartalkaya bu yıl yine çok önemli bir alternatif olacak. Son mevsimsel gelişmelere göre Kartalkaya’da yılbaşında kar kalınlığı kayak tatili için oldukça uygun bir halde olacak. İstanbul’a birkaç saatlik mesafede olan Kartalkaya’ya da bu yıl yoğun bir talep olduğu bildiriliyor.

BOLU KAR TUTKUNLARINI ÇEKİYOR!

Turizmin parlayan yıldızlarından olan Bolu kış turizmi açısından da çok önemli bir destinasyon olarak dikkat çekiyor. Abant Gölü gibi bir doğa harikasına sahip olan Bolu’da doğa ile baş başa kalmak mümkün oluyor. Kar tatili düşünenler için yılbaşında çok önemli bir seçenek olan Bolu’da da turistik tesislerde yoğunluk yaşanması bekleniyor.