Yılın ilk kabine kararları bekleniyor!

2023 yılının ilk kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetiminde yapılacak ve yılın ilk kararları kamuoyuna ilan edilecek. Kabine toplantısının gündeminde hangi konular olacak?
Yılın ilk kabine kararları bekleniyor!

2023 yılının ilk kabine toplantısı bugün yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek olan kabine toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek ve tüm bakanlar toplantıya eksiksiz bir şekilde katılım gösterecekler. Toplantıda çok önemli meseleler görüşülerek yılın ilk kabine kararları alınacak.

EYT SON DEFA GÖRÜŞÜLECEK

Kabinenin gündeminde çalışma hayatını etkileyecek çok önemli düzenlemeler olacak. Bu düzenlemelere dair TBMM takvimi değerlendirilecek. EYT ile alakalı düzenlemenin kabine toplantısında yeniden gündeme alınacağı bildirildi. Son şekli verilen EYT teklifi bu hafta içinde TBMM’ye gönderilecek. Buna dair son bir değerlendirme yine kabine toplantısında yapılacak.

EYT düzenlemesi TBMM’Ye gönderildikten sonra Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri başlayacak. Ardından Genel Kurul’da oylanarak kabul edilip yasalaşacak. Bu şekilde yaklaşık 2,5 milyon EYT’liye emeklilik yolu açılmış olacak.

SÖZLEŞMELİYE KADRO GÜNDEME ALINACAK!

Kabine toplantısındaki bir diğer gündem ise sözleşmeli personellerin kadroya alınması olacak. Bu düzenlemede artık sona gelindi. AK Parti milletvekillerinin imzasıyla ilgili kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na verilecek. Bu düzenleme yasalaştıktan sonra 500 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi planlanıyor. Kadroya geçirilen sözleşmeli personeller 1 yıl aday memur olarak çalışacaklar.

7. YARGI PAKETİ GÜNDEMDE!

Kabine toplantısının önemli gündemlerinden birisi de Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan 7. Yargı Paketi olacak. Bu düzenleme yapıldığında konutlarda çat kapı haciz dönemi de sona erecek. Mahkeme kararı olmadan konutlarda haciz işlemi yapılamayacak. Ayrıca konutlarda haczedilebilecek eşyalara da düzenleme getirilecek. Ailenin ortak kullandığı televizyon, buzdolabı, fırın gibi eşyalar hacze konu olamayacak. Bunların yanında borçlunun borç miktarı ne kadarsa o kadar haciz yapılabilecek. Borç tutarını aşacak şekilde haciz işlemi yapılamayacak.