Yıllar Önce Sattığı Araç Başına Bela Oldu, Hem Sağlığı Gitti Hem Borçlandı!

Adana'da yıllar önce 11 bin liraya sattığı otomobilinin yeni sahibi nedeniyle yüzbinlerce lira borç batağına giren yaşlı adam adalet istiyor.
Yıllar Önce Sattığı Araç Başına Bela Oldu, Hem Sağlığı Gitti Hem Borçlandı!

2011 yılında aracını 11 bin liraya satan Mehmet Reşat Efeoğlu, satıştan hemen sonra sigorta firmasına giderek zorunlu trafik poliçesini iptal ettirdi ve kalan parasını da aldı. Ancak 2018 yılına gelindiğinde işler değişti.

266 BİN 458 LİRA BORÇ ÇIKTI

2018 yılına gelindiğinde Mehmet Reşat Efeoğlu evine gelen kağıt ila hayatının şokunu yaşadı. Belgede, Adana 4. İcra Dairesi'nden gelen özel bir sigorta şirketinin alacaklısı olduğu ' İlamsız Takiplerde Ödeme Emri ' başlıklı 266 bin 458 lira borç olduğu bildirildi.

Konuyu araştırmaya başlayan Efeoğlu, aracını sattıktan 3 gün sonra aracın Çukurova ilçesinde zincirleme trafik kazasına karıştığını, kazada araçta bulunan bir kadının da sakat kaldığını öğrendi. Aracı sattığı kişinin alkollü olması nedeniyle Karayolları Trafik Kanunu 95. madde ve trafik sigortası genel şartları 4-B maddesi uyarınca gönderildiğini tespit etti.

Yıllar Önce Sattığı Araç Başına Bela Oldu, Hem Sağlığı Gitti Hem Borçlandı!

BİR YIL SONRA BİR DAHA BORÇ

Mehmet Reşat Efeoğlu, araç satış ve trafik sigortasının iptali için mahkemeye başvurdu. Ancak bu kez işler daha da karıştı. Mahkeme sürerken Efeoğlu'na 3 Nisan 2019 yılında bu kez de Adana 5. İcra Dairesi'nden 338 bin 775 TL borç geldi.

Gazetecilere konuşan Mehmet Reşat Efeoğlu, üzerine kalan borçlar nedeniyle hastalandığını belirtirken, aracını sattıktan tam 7 yıl sonra her şeyden habersizken 266 bin 458 lira borç gönderildiğini söyledi. Otomobilini noter aracılığıyla sattıktan sonra alan kişini kaza yaptığını ancak kazadaki tüm borcun kendi üzerine kaldığını ifade eden Efeoğlu, bu usulsüzlüğün ortadan kaldırılmasını talep ediyor.

Mahkemesi 4 yıldır süren talihsiz adam, bu olaylar nedeniyle hastalandığını ve tüm mal varlığını verse dahi bu borcu kapatacak gücü olmadığını ifade etti.