YKS sınavına girecek depremzedeler için ulaşım ve barınma desteği başvuru süresi uzatıldı!

Bu sene gerçekleştirilecek olan YKS sınavında girecek depremzede öğrenciler için yapılmasına karar verilen ulaşım ve barınma desteğinin süresinin uzatıldığı öğrenildi.
YKS sınavına girecek depremzedeler için ulaşım ve barınma desteği başvuru süresi uzatıldı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinden etkilenen öğrenciler için ÖSYM tarafından sınavdan önce barınma ve ulaşım desteği verileceği açıklanmıştı. Deprem felaketi nedeni ile kendi evlerinde ve şehirlerinde kalamayan öğrencilerin YKS sınavına girmek için sorun yaşamaması için verilecek olan bu destek için yeni bir karar yayımlandı.

ULAŞIM VE BARINMA DESTEĞİ SÜRESİ UZATILDI!

ÖSYM tarafından bugün yapılan açıklamalara göre başvuru yapmak isteyen adaylar için sürenin uzatıldığı, "17-18 Haziran 2023 tarihlerinde uygulanacak olan 2023-YKS’ye ikamet ettiği sınav merkezi dışında girecek depremzede adaylara verilen ulaşım ve barınma desteği devam etmektedir. Başvurular, 15 Haziran 2023 Perşembe günü mesai bitimine kadar uzatılmıştır.
Adaylarımızın ulaşım ve barınma ihtiyaçları (öncelikle KYK yurtları olmak üzere) Valilikler ve Kaymakamlıklar üzerinden AFAD koordinesinde karşılanmaktadır.
Ulaşım ve barınma desteği için başvurular; TC Kimlik Kartı, 2023-YKS Sınava Giriş Belgesi ve İkametgâh Belgesi ile birlikte 15 Haziran 2023 Perşembe günü mesai bitimine kadar Valilik ve Kaymakamlıklara şahsen yapılacaktır." şeklinde yapılan duyuru ile açıklandı.

screenshot-38-001.png

Yapılan bu duyuruya ulaşmak isteyen ve başvuru işlemlerinden faydalanmak isteyen kişilerin ise ÖSYM'nin resmi internet adresine girmesi gerektiği ifade edildi.