Yok Artık Dedirten Bir Dev Zam Daha! Pazartesi Günü Akaryakıtta Fiyat Tarifesi Değişiyor

Benzin ve motorin fiyatlarına 3 günde üst üste gelen 3 zammın ardından bir zam da hafta başında Pazartesi günü gelecek. Dev tutarlarda olacak zam oranları sürücüleri zorlayacak.
Yok Artık Dedirten Bir Dev Zam Daha! Pazartesi Günü Akaryakıtta Fiyat Tarifesi Değişiyor

Benzin ve motorin fiyatları ülkede ekonomi gündeminin en çok konuşulan iki ürünü. Dolar kuru ile birlikte zaten çok yüksek seviyelerde yer alan akaryıt fiyatlarına bir de brent petrol ve savaş darbesi geldi. Durmadan yükselen brent petrol fiyatlarının yanında benzin ve motorin litre fiyatları da yükseliyor. Sürücüleri zorlayan zamlar haftasonu öncesinde 3 gün devam etmişti. Sürücüler Pazartesi gününü de zamla açacaklar.

PAZARTESİ GÜNÜ DE BENZİN VE MOTORİN ZAMMIYLA AÇILACAK

Hatırlanacağı üzere savaşa bağlı nedenlerden brent petrol fiyatları 92 Dolar bandından 118 Dolar seviyelerine kadar tırmanmıştı. Brent petrol fiyatlarında yaşanan her fiyat artışı ise benzin ve motorin fiyatlarına zam olarak yansıyor. Haftasonu öncesinde yaşanan ve yaklaşık 6 dolarlık yükselme yeni zam olarak bekleniyor. Zammın ne kadar olacağına ilişkin detaylar ise cumartesi günü sektör içinden açıklandı.

Pazartesi Günü Dev Zam

Akaryakıt sektöründen yansıyan kulis bilgilerine göre Pazartesi günü duyurulacak olan zam ile birlikte benzin ve motorin fiyatları çok yüksek seviyelerde artacak. Haftabaşında akşam saatlerinde duyurulması beklenen ve gece yarısı 00.00 itibariyle geçerli olacak zammın benzinin litresine 57 kuruş, motorine ise 1 TL 44 kuruş şeklinde olması bekleniyor.

3 GÜNDE 3 ZAM GELMİŞTİ BİR YENİSİ DAHA GELİYOR

Benzin ve motorin fiyatlarına 3 günde 3 zam gelmişti. Cumartesi Pazar piyasaların kapalı olması nedeniyle yeni zammın Pazartesi günü duyurulması ve Salı gününden itibaren geçerli olması öngörülüyor.

Salı günü duyurulan zam ile LPG otogaz fiyatlarına 61 kuruşluk zam yapıldı.

Çarşamba günüakaryakıt fiyatları benzinde 88 kuruş, motorinde 1.51 TL arttı.

Perşembe günü EPGİS benzine 53 kuruş motorine ise 1.53 TL zam geldiğini açıkladı.

Cuma günü ise motorine 84 kuruş, benzine ise 69 kuruş zam yapıldı.