YÖK Başkanı Öğrenci Affı Açıklaması Yaptı! 2022 Öğrenci Affı Ne Zaman Çıkacak, Kimler Yararlanacak?

Öğrenci affının çıkmasını dört gözle bekleyenler için YÖK Başkanı Prof. Dr. Orhan Özvar bir son dakika açıklaması yaptı. 2022 öğrenci affı ne zaman çıkacak?
YÖK Başkanı Öğrenci Affı Açıklaması Yaptı! 2022 Öğrenci Affı Ne Zaman Çıkacak, Kimler Yararlanacak?

Türkiye’de yıllar içerisinde zaman zaman öğrenci affı meselesi gündeme geliyor. Daha önce defalarca çıkarılan öğrenci affı ile üniversite eğitimlerini yarım bırakmak zorunda kalanlara eğitim hakları geri verilmiş ve bu şekilde üniversite mezunu olmaları sağlanmıştı. Son dönemlerde de öğrenci affına ilişkin büyük bir talep oluştu. Herkes 2022 öğrenci affı ne zaman çıkacak sorusuna yanıt ararken umut veren açıklamayı YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yaptı.

YÖK BAŞKANI ÖĞRENCİ AFFI AÇIKLAMASI YAPTI

Öğrenci affının yakın bir zamanda gündeme geleceğini söyleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Öğrenci affı ile alakalı olarak bir hazırlık yapılıyor. Bu konuda TBMM ile YÖK arasında bir temas kuruldu. Biz YÖK olarak öğrenci affının sınırlarının neler olması gerektiği hususunda görüşümüzü TBMM’deki milletvekilleri ve ilgili siyasi partilerin sorumluları ile paylaşacağız.” dedi.

2022 ÖĞRENCİ AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Öğrenci affının ne zaman çıkacağı sorusuna da yanıt veren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Öğrenci affı şu zaman çıkacak şeklinde bir açıklama yapmak benim görev alanlarıma girmiyor. Öğrenci affında YÖK’ten görüş alınır ama bunu gerçekleştirecek olan irade TBMM’dir. Biz bizden istenen her türlü bilgiyi ve veriyi paylaşırız. Ancak çok yakında bu konunun TBMM’de gündeme alınacağını ve öğrenci affı için adımların atılacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

TBMM'de yapılacak olan yasa değişikliği uygulamaya sokulacak olan öğrenci affının detayları henüz belli olmadı. Ancak terör örgütleriyle iltisaklı oldukları için üniversiteler ile ilişiği kesilen öğrencilerin af kapsamına alınması beklenmiyor. Bunun dışında kalanlar için kapsamlı bir af uygulaması yapılacağı ilk gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Emlak365.com