Yüksek hava sıcaklıklarının ardından kritik uyarı geldi! O illerde sağanak görülebilir

Temmuz ayına girilmesi ile birlikte yükselen hava sıcaklıklarının ardından gelen son dakika uyarısında yaz ortasında felaketin görülebileceği ifade edildi.
Yüksek hava sıcaklıklarının ardından kritik uyarı geldi! O illerde sağanak görülebilir

Geride bıraktığımız Haziran ayında 81 ilde görülen sağanak yağışlar nedeni ile pek çok ilde sel felaketi yaşanmıştı. Durum bu şekilde iken Temmuz ayına girilmesi ile birlikte de hava sıcaklıklarının yükselmesi sonucunda hava sıcaklıkları sonunda yurt genelini etkisi altına aldı. Kurban Bayramı ile birlikte tatil sezonunu açan vatandaşlar sıcak havanın keyfini en güzel şekilde çıkarırken, gelen son dakika haberi ile birlikte önümüzdeki günlerde ani yağışların başlayabileceği öğrenildi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ANİ YAĞIŞLAR BAŞLAYABİLİR!

Hava sıcaklıklarının arttığı bu son günlerin ardından bir anda başlayabilecek olan sağanak yağışa ilişkin haberler gelmeye başladı. Son olarak sosyal medya hesabından hava tahminlerine yönelik yaptığı paylaşımlar ile gündeme gelen Hava Forum, "Bu sıcakların ardından önümüzdeki hafta sonu ise başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde rekor düzeyde şimşek aktiviteli gök gürültülü yağışlar, yani oraj, görülebilir. Gelişmeleri takip ediyoruz, hafta içi netleşir." şeklinde yaptığı açıklamalar ile vatandaşları uyardı.

METEOROLOJİ HAVA DURUMUNU YAYIMLADI!

Tüm bunların yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ileri tarihli bir hava tahmini ya da uyarısı bulunmasa da havanın nasıl olacağına yönelik günlük tahminlerini şu şekilde verdi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Sakarya'nın güneyi, Bursa'nın doğusu, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde ise Meteoroloji tarafından diğer iller için herhangi bir sağanak yağış ve oraj uyarısının yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.